Cum să adormi mai repede: sfaturi și tehnici eficiente Actual

Cum să adormi mai repede: sfaturi și tehnici eficiente

Dacă te confrunți cu probleme de somn și nu reușești să adormi repede atunci când te așezi în pat, cu siguranță ești în căutarea unor soluții. Ușurința de a adormi poate fi afectată de anumiți factori de stres. Odihna este extrem de importantă pentru sănătatea noastră, așa că iată câteva dintre sfaturie noastre:

Fă exerciții de respirație

Unul dintre cele mai cunoscute exerciții de repirație este metoda 4-7-8, propusă de specialistul Andrew Weil. „Pur și simplu inspiri pe nări timp de patru secunde, îți ții respirația timp de șapte secunde, iar apoi expiri încet timp de alte opt secunde”, a spus el. Metoda 4-7-8 permite oxigenului să intre mai bine în plămâni. Astfel, contribuie la reducerea tensiunii și ajută organismul să se relaxeze.

Bea ceai de mușețel

Ceaiul de mușețel este recunoscut pentru antioxidanții pe care îi conține și care ajută la relaxarea organismului. O cană de ceai înainte de culcare poate induce starea de somnolență și poate crește calitatea somnului. Te poate ajuta să te liniștești și să adormi rapid, fără efort. Ceaiul de mușețel este un somnifer natural.

Menține temperatura optimă în dormitor

Temperatura din dormitor îți poate influența somnul. În acest caz, trebuie să știi că studiile au arătat că temperatură ideală în dormitor este de 18 grade Celsius. De asemenea, este important să aerisești camera înainte de culcare. Astfel, vei beneficia de un somn odihnitor și vei preveni insomniile.

Utilizează aromaterapia

Prin această terapie cu uleiuri esențiale te vei putea relaxa și vei putea adormi mult mai ușor. Printre cele mai cunoscute arome se numără lavanda, lemnul de santal și salvia. Cea mai simplă metodă este inhalarea printr-un difuzor de aromă.

Relaxează-ți mintea și corpul

Fă o baie caldă și relaxantă înainte de culcare. Starea de somnolență se va instala mult mai ușor. De asemenea, detensionează-ți corpul prin tehnica relaxării musculare progresive. Această metodă presupune tensionarea și apoi relaxarea grupelor musculare. Este necesar să tensionezi pe rând, timp de 5 secunde, fiecare grupă musculară și apoi să o relaxezi.

Citește și Legătura dintre fazele lunii și somnul uman.

Sursa foto