Cum să ai un somn mai bun: 5 sfaturi utile Magazin

Cum să ai un somn mai bun: 5 sfaturi utile

Este important să ai un somn mai bun pentru a putea duce la bun-sfârșit activitățile zilnice, pentru a avea energie și o stare de bine. Te confrunți cu probleme în ceea ce privește odihna? Îți este greu să adormi seara atunci când te așezi în pat? Te trezești obosit și fără chef? Iată câteva sfaturi utile:

Creează-ți propria rutină de noapte

Pentru un somn mai bun este destul de important să intri într-o rutină. Încearcă să mergi la culcare și să te trezești la aceeași oră în ficare zi. Rutina te va ajuta să îți pregătești corpul și mintea pentru somn.

Evită băuturile cu cafeină

Încearcă să eviți cafeaua, ceaiurile sau orice alte băuturi care conțin cafeină. Cafeina rămâne în organism timp de aproximativ opt ore, așa că nu este o alegere bună să o consumi după ora 14:00.

Stai departe de telefon sau tabletă

Pentru un somn mai bun este important să eviți să petreci timp pe telefon sau tabletă înainte de culcare. Încearcă să le lași deoparte cu 2 ore înainte de a te culca. Îți vei îmbunătăți calitatea somnului și dacă vei activa funcția de do not disturb a acestor dispozitive. Astfel nu vei fi deranjat de lumina sau vibrațiile provocate de notificări.

Fă o baie fierbinte

Katherine Duggan, expertă în somn și sănătate, spune că trucul ei favorit este „să fac o baie sau un duş fierbinte înainte de a merge la culcare. Ea spune că „scăderea bruscă a temperaturii corpului este un semnal psihologic pentru somn. În plus, băile şi duşurile calde sunt relaxante şi ne dau o pauză de la privitul în ecrane”.

Meditează

Meditația este soluția pentru majoritatea persoanelor care se confruntă cu probleme în ceea ce privește somnul. Meditația este benefică în special pentru sănătatea mintală și te va ajuta să te pregătești pentru somn.

Citește și Obiceiurile de somn ale personalităților.

Sursa foto