Cum scăpăm de grăsimea viscerală? Actual

Cum scăpăm de grăsimea viscerală?

Vestea bună este că nu trebuie să urmăm o dietă specială sau să facem un anumit timp de exerciții pentru a scăpa de grăsimea viscerală. Trebuie să  avem grijă la ceea ce mâncăm, să ne ținem de un plan obișnuit, cu care am mai slăbit în trecut, pentru a ajunge la greutatea optimă.

Mișcarea continuă este esențială în lupta cu grăsimea viscerală. Exercițiile fizice ne pot ajuta să pierdem atât grăsimea viscerală (grăsimea de pe abdomen), cât și grăsimea subcutanată (grăsimea de sub piele). Dieta adecvată ne poate ajuta să slăbim, dar exercițiile fizice ne ajută să ne menținem masa musculară. După cină, de exemplu, e foarte important să ieșim la plimbare, fiecare pas contează, liftul trebuie înlocuit cu scările, iar mașina cu bicicleta. 30 de minute de mișcare pe zi sunt esențiale, de aceea trebuie să ne setăm un obiectiv de care să ne ținem cât de mult putem.

De asemenea, este important să ne menținem și să ne întreținem mușchii. Astfel este indicat să ridicăm greutăți (pentru cei care nu au probleme cu spatele), sau să facem antrenamente de rezistență, cum ar fi flotări și abdomene.

Să mâncăm inteligent. Studiile sugerează că mai mult calciu și vitamina D în corpul nostru sunt asociate cu grăsime viscerală scăzută. Farfuria trebuie să fie încărcată cu kale și spanac. Tofu, sardinele și produsele lactate precum iaurtul, brânza și laptele sunt, de asemenea, alegeri bune pentru a avea o dietă sănătoasă.

Pe de altă parte, există anumite alimente care favorizează acumularea de grăsime viscerală. De exemplu grăsimile trans, acestea se găsesc în carne și în unele produse lactate, precum și în alimentele prăjite sau procesate. De asemenea, rele sunt și sucurile, bomboanele, produsele de patiserie și alte alimente îndulcite cu fructoza. Trebuie să citim cu atenție etichetele și să evităm ingrediente precum „uleiuri parțial hidrogenate” sau „sirop de porumb cu fructoză”. Trebuie să mâncăm cât mai simplu, o mulțime de produse proaspete, cereale integrale precum pâinea de secară,  fulgi de ovăz, carne slabă de pui, pește, ouă, fasole și lactate cu conținut scăzut de grăsimi.

Citește și Beneficiile postului intermitent – Ce se petrece în corpul tău

Sursa foto