Cum vor arăta festivalurile în 2020. Primele nume confirmate Magazin

Cum vor arăta festivalurile în 2020. Primele nume confirmate

2020 nu este deloc departe, așa că a venit timpul să aflăm cum vor arăta festivalurile anul viitor. După ce în ultima perioadă ne-am obișnuit cu concerte și evenimente din ce în ce mai grandioase, așteptările au devenit cu adevărat mari și pentru anul 2020.

La unele dintre cele mai importante festivaluri deja cunoaștem ce nume importante sunt pe afișe. Printre primii care au anunțat ce surprize ne așteaptă anul viitor se numără organizatorii Electric Castle (Cluj), Summer Well (București) sau Artmania (Sibiu). De cealaltă parte, despre Aftehills (Iași), Untold (Cluj) sau Awake (Târgu Mureș) încă nu știm mare lucru.

Primele confirmări

În ceea ce privește Electric Castle (15-19 iulie 2020), așteptările sunt mari, ca de fiecare dată. Este unul dintre cele mai așteptate festivaluri de la noi din țară și propune de fiecare dată nume dintre cele mai spectaculoase pentru scenele ridicate la Bonțida. Anul viitor, printre trupele confirmate se numără:
– Twenty One Pilots
– Foals
– The Neighbourhood
– Fisher
– ZHU
– Floating Points
– Alec Benjamin

Summer Well (7-9 august 2020) va ajunge anul viitor la ediția cu numărul 10. Festivalul are loc pe Domeniul Stirbey de la Buftea și a propus de-a lungul timpului nume importante de pe scena europeană. Anul viitor, organizatorii au promis multe surprize și deja au anunțat primele trei nume:
– Of Monsters And Men
– Nothing But Thieves
– Tom Walker

La Sibiu, Artmania s-a poziționat în ultimii ani drept un veritabil festival de rock progresiv, lucru cu adevărat lăudabil dacă ne uităm la nișa deloc mare a acestui gen în România. Nume precum Steven Wilson, Devin Townsend, Opeth sau Dream Theater au urcat pe scea din Piața Mare din Sibiu în ultimii ani. Pentru anul viitor, organizatorii pare că și-au îndreptat atenția către altceva:
– Amon Amarth
– My Dying Bride
– Myrkur
– Clutch
– Cult of Luna
– The Vintage Caravan

La Brezoi are loc și anul viitor Open Air Blues Festival, unul dintre foarte puținele ale genului de la noi din țară. Pentru amatorii de blues, organizatorii au pregătit multe nume importante, printre care:
– Beth Hart
– Eric Gales
– Samantha Fish
– Dana Fuchs
– Ryan McGarvey
– Rick Estrin and The Nightcats

Citește și: Cele mai bune filme ale anului. Cursa pentru trofee