David Attenborough: „BBC nu produce suficiente programe artistice și culturale” Magazin

David Attenborough: „BBC nu produce suficiente programe artistice și culturale”

Sir David Attenborough a criticat BBC pentru faptul că nu produce suficiente programe artistice și culturale. Cunoscutul realizator și narator de programe de televiziune a declarat că postul public britanic s-a concentrat, în schimb, pe emisiuni care atrag publicul larg.

„Nu cred că BBC face suficient în ceea ce privește domeniul artistic și cultural. Dacă ești un post public de televiziune, ar trebui să te adresezi tuturor categoriilor de oameni”, a spus Attenborough pentru Radio Times. În medie, un britanic petrece 26 de zile pe an urmărind emisiuni TV.

Attenborough, în vârstă de 92 de ani, a adăugat că succesul nu ar trebui măsurat în funcție de dimensiunea publicului, ci de amploarea subiectelor abordate. Renumitul naturalist britanic, care a început colaborarea full-time cu BBC în 1952, a apărat, totuși, postul pentru care lucrează, declarând că lipsa programelor artistice nu a fost în întregime vina sa și că BBC încă joacă un rol important.

Attenborough, care a narat cel mai urmărit program TV britanic din 2017, „Blue Planet II”, a declarat, la începutul acestui an, că se va retrage din activitate, dacă munca lui nu se va mai ridica la standarde sau dacă eventualele probleme fizice îl vor împiedica să își mai continue activitățile. Aceasta a fost prima dată când Attenborough a vorbit despre retragere.

El a mai spus că apariția tehnologiei a făcut mult mai accesibilă realizarea de documentare și, totodată, a încurajat tinerii producători să preia ștafeta. „Acum, tehnologia este atât de versatilă încât oricine poate face un program de istorie naturală”, a adăugat acesta.

(sursă foto: theaustralian)