Deschidem Mondialul! Naționala de rugby, în meciul inaugural de la Cupa Mondială din Japonia Sport

Deschidem Mondialul! Naționala de rugby, în meciul inaugural de la Cupa Mondială din Japonia

Naționala de rugby a României a obținut duminică biletele pentru turneul final al Cupei Mondiale din toamna anului 2019, care va avea loc în Japonia. Astfel, în ciuda înfrângerii din fața Georgiei (16-25), „Stejarii” și-au atins obiectivul datorită victoriei foarte puțin scontate a Belgiei în fața Spaniei (18-10), în ultimul meci contând pentru ediția din acest an a Rugby Europe Championship.

Șansele de calificare ale băieților noștri au fost periclitate serios în această grupă, din cauza înfrângerilor surprinzătoare suferite în fața Germaniei (anul trecut) și în fața Spaniei (în această primăvară). Aceste rezultate și șansele minime de calificare l-au determinat pe Lynn Howells, antrenorul galez al românilor din ultimii cinci ani, să demisioneze de la conducerea echipei înainte de ultima etapă.

În urma rezultatelor de ieri, Georgia a devenit campioană a Rugby Europe Championship (competiție cunoscută și drept „6 Nations B”), întrecere pe care naționala României a reușit să o câștige anul trecut, chiar la București. Odată cu această reușită, „Stejarii” și-au asigurat prezența în grupa A a Cupei Mondiale, alături de Irlanda, Scoția, Japonia și încă o națională nestabilită încă. Totodată, României îi va reveni onoarea de a deschide competiția la Tokyo, într-un meci împotriva Țării Soarelui Răsare, gazda mondialului.

(sursa foto: Review Online)