Destinații pentru minivacanța de 1 Mai Magazin

Destinații pentru minivacanța de 1 Mai

Anul acesta, 1 mai va fi marțea, însă și data de 30 aprilie a fost declarată zi liberă, așa că putem să ne bucurăm de un weekend prelungit în natură sau în orașele istorice din țară.

Recomandările noastre pentru minivacanța de 1 mai în România:

1. Valea Doftanei

La doar 2 ore distanță de București, Valea Doftanei este locul ideal pentru relaxare în natură. Este amplasată într-un cadru natural pitoresc, lipsit de surse de poluare. O atracție importantă a zonei o reprezintă Lacul Paltinul, iar în afara drumețiilor făcute pe jos, mai puteți merge cu bicicleta de teren pe traseul pentru biciclete pe ruta Valea Doftanei-Cornu-Câmpina.

Alte atracții ale zonei sunt Cheile Doftanei, Barajul Paltinu, Munții Grohotiș, Băile Telega, situl arheologic Trăisteni, Cariera de calcar, Cheile Urlătelui sau Castelul Iulia Hașdeu, Câmpina.

2. Delta Dunării

Delta Dunării este un paradis pentru oricine ajunge aici. Face parte din patrimoniul mondial UNESCO şi a fost declarată Rezervaţie a Biosferei. Aici poți explora cea mai nordică pădure subtropicală din Europa – Letea. Acesta este şi singurul loc din ţară unde caii încă trăiesc în sălbăticie. Te poți relaxa pe plajă în Sulina, locul unde se întâlnește Marea Neagră cu Dunărea.

3. Sighișoara

Este orașul din inima Transilvaniei în care te îndrăgostești de istorie. Sighișoara este printre puținele orașe-cetate locuite din Europa. Supranumită și Perla Transilvaniei, oferă numeroase obiective turistice precum: Cetatea Sighișoara, Turnul cu Ceas, scara școlarilor, Biserica din deal, casa lui Vlad Dracul, Turnul Croitorilor și multe altele.

4. Sibiu

Un alt oraș plin de istorie, cu iz medieval este Sibiul. Aici ai de vizitat: Zidurile cetății, cele trei turnuri, Casa Calfelor, Bustul lui Schiller, Piața Mare, Pasajul Generalilor și Casa Generalilor, Palatul Brukenthal, Turnul Sfatului, Podul Minciunilor, Biserica Evanghelică, Pasajul Scărilor și altele.

5. Litoralul românesc

Dacă vreți distracție, cluburi, concerte, stațiunile de la Marea Neagră sunt o alegere perfectă. Fie că alegeți Vama Veche și spiritul său liber, sau stațiunea Mamaia, distracția va fi garantată.

 

(Sursă foto: descoperalocuri.ro)