Dortmund și Porto oferă surprizele primelor patru optimi din Liga Campionilor Sport

Dortmund și Porto oferă surprizele primelor patru optimi din Liga Campionilor

S-au încheiat primele 4 întâlniri din optimile de finală ale UEFA Champions League. După cum era de așteptat, meciurile au oferit multe motive de discuții pentru microbiști. Marți, Liverpool și Paris Saint Germain au reușit să se impună în meciurile de la Leipzig și Barcelona. Miercuri, contrar calculelor hârtiei, Borussia Dortmund și Porto și-au asigurat statului de favorite înaintea returului.

Liverpool s-a deplasat în Germania, pentru a da piept cu una dintre forțele campionatului nemțesc, RB Leipzig. Echipa tânărului Julian Nagelsman a dat o replică demnă (încă) campioanei engleze, dar două erori majore din defensivă le-au oferit cormoranilor victoria pe tavă. Și, odată cu aceasta, calificarea în sferturile competiției. Returul de pe Anfield ar trebui să fie o formalitate pentru Jurgen Klopp, după 2-0 în deplasare.

Paris Saint Germain s-a deplasat pe Camp Nou, pentru ceea ce a reprezentat derby-ul acestei faze a UCL. Deși fără să strălucească în campionatul intern, FC Barcelona a părut să fie, pe hârtie, un adversar poate prea mare pentru francezi. Doar că Mbappe nu a părut impresionat nici de numele adversarului, nici de Messi. Trei goluri pentru atacantul francez și o victorie mai mult decât categorică pentru PSG: 4-1 în deplasare. Returul pare asigurat de campioana Franței, dar minuni s-au mai văzut. Chiar și între cele două echipe.

Optimi UCL la București

Ieri, Borussia Dortmund s-a deplasat în Spania cu speranțe mici. Nemții traversează o formă foarte slabă, în acest moment aflându-se în afara locurilor de Champions League. De cealaltă parte, Sevilla era cea mai în formă echipă a Europei și se prezenta marea favorită a acestui tur, cel puțin. Iar lucrurile au început în această notă. După numai 7 minute, Sevilla a condus cu 1-0. Însă elevii intermarului Edin Terzic au marcat de trei ori până în pauză. S-a terminat 3-2 pentru Borussia, iar returul din Germania se anunță a fi foarte disputat.

FC Porto a reușit să producă a doua surpriză a acestei prime jumătăți a optimilor UCL. Portughezii au învins cu 2-1 campioana Italiei, Juventus Torino. Cu toate acestea, în ciuda rezultatului, returul din nordul Italiei este deschis oricărui rezultat. Avantajul minim al lusitanilor nu le conferă siguranța calificării în sferturi.

Săptămâna viitoare, optimile UCL își vor încheia manșa tur cu următoarele meciuri:

Atletico Madrid – Chelsea care se va disputa pe Arena Națională din București)
Lazio – Bayern Munchen
Atalanta – Real Madrid
Monchengladbach – Manchester City