După 14 ani, McDonald’s crește prețul cheeseburgerilor Actual

După 14 ani, McDonald’s crește prețul cheeseburgerilor

CNBC transmite că McDonald’s a decis să majoreze prețul cheeseburgerilor în Marea Britanie, decizia fiind una istorică având în vedere că prețul a fost același timp de 14 ani.

Majorarea este de 20%, de la 99 pence la 1,19 lire sternile. (de la 5,83 lei la 7 lei). Ultima majorare a produselor firmei americane în Marea Britanie a fost în timpul crizei financiare din anul 2008.

Scumpirile nu s-au oprit însă doar la cheeseburgeri, și alte produse din meniul companiei americane au avut variații de creștere între 10 pence și 20 pence. Afectate de creștere sunt cutiile de McNuggets, meniurile de mic dejun și meniurile medii și mari.

Vestea buna pentru cei care mâncă de la McDonald’s este că mai sunt produse care nu își vor schimba în viitorul apropiat prețul, printre acestea se află înghețata, sucurile și plăcintele vor avea același preț ca până acum.

Conducerea companiei din Marea Britanie pune creșterile de prețuri pe seama inflației dar și pe creșterile de preț ale combustibilului și ale utilităților.

9,4% este procentul la care a ajuns inflația în luna iunie în Regatul Unit. Restaurantele deținute de francizați pot stabili prețurile pe baza recomandărilor companiei mamă.

În România, iunie 2022, inflația a ajuns la 15,1%, se pare că aceste creșteri ne vor afecta și pe noi, chiar mai puternic decât pe cei aflați în Marea Britanie.

Sursa foto