Lansată în anul 2007 de World Wide Fund for Nature (WWF) cu un singur eveniment care a avut loc la Sydney, în Australia, ocazie cu care s-a înregistrat participarea a 2,2 milioane de oameni, acţiunea Ora Pământului (Earth Hour) se organizează în prezent în numeroase zone de pe glob şi vizează sensibilizarea cu privire la riscurile schimbărilor climatice în contextul în care ultimii trei ani au fost cei „fierbinţi” din istoria înregistrărilor meteorologice, scrie Agerpres.
La ora locală 20:30, numeroase clădiri şi monumente vor fi cuprinse de întuneric timp de o oră, de la Turnul Eiffel până la Opera din Sydney, trecând pe la Big Ben, Kremlin, Acropole, zgârie-nori din Hong Kong, Burj Khalifa din Dubai, Biserica Sf. Petru, Cascada Niagara sau monumentul Cristo Redentor (Hristos Mântuitorul) din Rio de Janeiro, Brazilia.
În fiecare an, în penultimul sau în ultimul weekend al lunii martie, în jurul datei când sunt marcate echinocţiile de primăvară sau de toamnă în nordul şi, respectiv, sudul emisferei (ceea ce reprezintă momentul când Pământul este cel mai aproape de Soare în ambele emisfere), milioane de oameni din lumea întreagă sting luminile timp de o oră, alăturându-se evenimentului de mediu Ora Pamântului – Earth Hour, un simbol ce exprimă grija faţă de planetă.
Dacă în 2008 au participat 50 de milioane de persoane din 35 de ţări, în decursul anilor acţiunile întreprinse au căpătat o amploare tot mai mare.
(sursa foto: Friends Of The Earth)