Film lăsat moștenire de Nicolae Ceaușescu pentru bucureștenii din anul 2080 Actual

Film lăsat moștenire de Nicolae Ceaușescu pentru bucureștenii din anul 2080

Un film lăsat moștenire de Nicolae Ceaușescu pentru bucureștenii din 2080 ne dezvăluie imagini rare cu Bucureștiul perioadei comuniste. Cu toate că regimul politic din acea perioadă reprezintă o filă întunecată în istoria României, nu putem nega realizările de care ne folosim și azi, cum ar fi metroul din București dat spre utilizare pentru prima dată în 1979.

Bucureștiul anilor ‘80 era plin de verdeață, astfel statisticile arătau că fiecărui bucureștean îi reveneau 21 de metri pătrați de verdeață. Acestă imagine este de domeniul trecutului chiar și în zilele noastre, gândindu-ne cu groază la statisticile din anul 2080. De asemenea, construcțiile acelor vremuri se păstrează și astăzi însă nu în stare foarte bună. Clădirile cu arhitecturi deosebite ori sunt lăsate în paragină, ori au fost stricate prin recondiționări sadice.  

„Bucureșteni ai anului 2080, aici a fost cândva București!”. Asta este tot ce le putem transmite viitoarelor generații, împreună cu imaginile din Bucureștiul de altădată. Acum, capitala României este doar o suprafață enormă de asfalt sufocată de mașini și blocuri, situație de care suntem cu toții vinovați.

Sursă foto