Fosta bancă Marmorosch Blank transformată în hotel de 5 stele Actual

Fosta bancă Marmorosch Blank transformată în hotel de 5 stele

Fosta bancă Marmorosch Blank din București, de pe Strada Doamnei, numărul 2 a fost transformată într-un hotel de 5 stele. Complexul se numește The Marmorosch Bucharest, Autograph Collection, investiția sa ridicându-se la 42 milioane euro.

Ținând cont de istoria, vechimea și grandoarea clădirii, a fost necesară păstrarea elementelor definitorii și a statutului. Sediul Băncii Marmorosch Blank este reprezentativ și renumit pentru perioada interbelică.

Marmorosch
Sursă foto

„E un experiment stilistic de mare valoare, dincolo de faptul ca e monument istoric si e o clădire cu o calitate excepțională a spațiilor, a poziției, a materialelor și a detaliilor, este o clădire monumentală, care a fost clar construită să fie reprezentativă pentru un sediu de bancă”, a spus arhitecta Elia Yokina.

Noul hotel dispune de un număr de 217 camere, având o capacitate de aproape 200 de persoane.

Marmorosch
Sursă foto

„Mi-ar plăcea ca lobby-ul acestui hotel să devină sufrageria Capitalei. Arată ca un muzeu, dar nu este. Oamenii pot veni, pot socializa și pot petrece timp de calitate aici”, spune Harmen Silver, CEO-ul The Marmorosch Bucharest.

Au fost păstrate casetele de valori ale fostei bănci și ușa originală a seifului.

„Aici este tezaurul fostei bănci Marmorosch Blank, seiful unde erau casetele de valori, toată partea istorică a fost restaurată în detaliu, elemente mozaice, piatră, ceramică. Ușa originală a seifului a fost păstrată și restaurată și aici este acum unul dintre barurile hotelului. Peste tot vedeți cele peste 3.200 de casete de valori de alamă masivă, fiecare a fost restaurată și refuncționalizată cu cheie”, a spus arhitecta Eliza Yokina.

Citește și București: Top 7 atracții de vizitat vara în exterior.

Sursa foto