Frații Dedeman construiesc un stadion în Bacău Business

Frații Dedeman construiesc un stadion în Bacău

Frații Dragoș și Adrian Pavăl, cei doi antreprenori români care se află în spatele companiei Dedeman, cu afaceri anuale de peste 1 miliard de euro, vor construi un stadion nou, modern, în municipiul Bacău.

Arena va fi construită de la zero și va costa aproximativ 25 de milioane de euro, devenind al doilea stadion de fotbal pe care îl va avea Bacăul, în afara „Municipalului” care urmează să fie refăcut și adus la standardele UEFA din bani publici. Noul stadion va avea o capacitate de 25.000de locuri, spre deosebire de Stadionul Municipal care, după modernizare, va avea 15.000 de locuri, și va putea găzdui atât meciuri de fotbal, cât și concerte și alte evenimente importante care se vor desfășura în Bacău.

Frații Pavăl intenționeze să ridice stadionul din fonduri proprii, în locul unde Primăria voia inițial să amenajeze o sală a sporturilor, iar apoi să doneze construcția municipalității.

Senatorul Dragoș Benea a confirmat că „există o discuție pe subiectul stadionului între Primăria Bacău și compania Dedeman”. El a mai adăugat că este convins că acest parteneriat va merge mai departe, deoarece compania Dedeman este una serioasă, iar banii și proiectul există deja.

Noul stadion va fi construit după modelul celui din Regensburg, un oraș din Germania care, în 2016, avea o populație estimată la 145.465 de locuitori, un număr de locuitori ca Bacăul. „Continental Arena”, casa echipei de fotbal SSV Jahn Regensburg, a fost construită în anul 2015 cu 52,7 milioane de euro.

Primarul Cosmin Necula a confirmat, de asemenea, informația, susținând însă că deocamdată nu poate oferi mai multe detalii cu privire la colaborarea cu Dedeman. „Confirm că ne aflăm în discuții avansate privind construirea unui nou stadion de către compania Dedeman. Sunt sigur că proiectul se va concretiza”, a declarat acesta pentru Ziarul de Bacău.

Dragoș și Adrian Pavăl, plecați să studieze matematica la Iași, provin dintr-o familie modestă din Suceava și au pornit în 1992 cu un butic de 16 metri pătrați în Bacău, în care se vindeau de la sucuri și gume de mestecat, până la unghiere și papuci de casă. În prezent, după două decenii de activitate, cei doi frați au ajuns să domine piața magazinelor de bricolaj din România.

(sursă foto: cronicadefalticeni)