Fructele care NU conțin vitamina C Actual

Fructele care NU conțin vitamina C

Majoritatea fructelor sunt o sursă bună de vitamina C, dar există câteva fructe care NU conțin deloc vitamina C.

În acest articol, vom explora ce fructe nu conțin vitamina C. Vitamina C este un nutrient esențial care joacă un rol critic în menținerea unui sistem imunitar sănătos, ajutând la producerea de colagen și promovând vindecarea rănilor.

  1. Avocado

Avocado este un fruct extrem de nutritiv, bogat în grăsimi sănătoase, fibre și potasiu. Cu toate acestea, nu este o sursă bună de vitamina C. Potrivit USDA, avocado conține doar 4% din doza zilnică recomandată (DZR) de vitamina C.

  1. Banana

Banana este un fruct popular bogat în potasiu, fibre și alți nutrienți importanți. Cu toate acestea, bananele nu sunt o sursă bună de vitamina C. O banană medie conține aproximativ 10% din din doza zilnica recomandată de vitamina C.

  1. Mango

Mango este un fruct dulce și suculent bogat în vitamina A, precum și în alți nutrienți importanți. Cu toate acestea, nu toate soiurile de mango sunt o sursă bună de vitamina C. Potrivit USDA, doar anumite soiuri de mango conțin aproximativ 46% din DZR de vitamina C.

  1. Pepenele roșu

Pepenele roșu este un fruct răcoritor și hidratant, bogat în vitamina A, precum și în alți nutrienți importanți. Cu toate acestea, nu este o sursă bună de vitamina C. Potrivit USDA, o ceașca de pepene roșu tăiat cubulețe conține doar aproximativ 12% din DZR de vitamina C.

Concluzie

În timp ce majoritatea fructelor sunt o sursă bună de vitamina C, există câteva care conțin puțin sau deloc vitamina C. Printe acestea se află avocado, bananele, mango, papaya, ananasul și pepenele roșu. Cu toate acestea, aceste fructe sunt foarte hrănitoare și oferă o gamă largă de alți nutrienți importanți, făcându-le un plus valoros pentru orice dietă sănătoasă. Dacă doriți un aport mai mare de vitamina C, luați în considerare consumarea altor fructe bogate în vitamina C, cum ar fi portocalele, kiwi și căpșunile în dieta dumneavoastră.

Citește și Beneficiile administrării zilnice a vitaminei D3.

Sursa foto