Cum să alegi geanta potrivită Magazin

Cum să alegi geanta potrivită

Geanta este un accesoriu foarte important în garderoba unei femei, care nu trebuie doar să fie frumoasă, dar trebuie să fie și utilă. Deoarece încercăm să ținem pasul cu trendurile care se schimbă de pe o zi pe alta, se întâmplă să ignorăm cel mai important lucru: geanta trebuie să fie potrivită corpului nostru și scopului pentru care o folosim.

Iată câteva criterii pe care să le iei în considerare când îți vei cumpăra o geantă nouă:

Geanta trebuie să aibă dimensiunea potrivită

Înainte de a alege o geantă este esențial să iei în considerare dimensiunea ideală pentru tine. Oricât de frumoasa ar fi o geantă, dacă nu se potrivește corpului tău, nu o să mai arate la fel de bine. Fetelor scunde le este recomandat să poarte genți mici, deoarece modelele de dimensiuni mari și voluminoase la fac să pară și mai micuțe. Însă, fetele înalte trebuie să evite gențile mici și să aleagă modele medii sau mari, acestea fiind cele mai indicate pentru statura lor.

Geanta trebuie să aibă forma potrivită

De asemenea, forma genții trebuie și ea să se potrivească cu statura ta. Cel mai bun mod de a pune în valoare accesoriul și de a avea o ținută elegantă și impecabilă este ca geanta să fie proporțională cu forma corpului tău. Pentru a te asigura că alegi modelul potrivit, geanta trebuie să aibă forma fix opusă de cea a corpului tău. De exemplu, o fată înaltă și slabă ar trebui să poate o geanta rotundă și voluminoasă. În schimb, fetele scunde ar trebui să opteze pentru genți lungi și dreptunghiulare, pentru a le face să pară mai înalte.

Pielea este materialul care rezistă cel mai mult timp

Deși gențile din piele sunt mai scumpe, este o invenstiție care merită, deoarece acest material îmbătrânește frumos. Astfel, o vei putea purta mai mult timp și nu te vei îngrijora că se va strica și că vei avea nevoie de una nouă. Însă, unele genți din piele pot fi grele chiar și goale, lucru ce este incomfortabil. De aceea, înainte de a cumpăra accesoriul, probează-l și fii sigură că nu este greu de ținut pe umăr.

Geanta ar trebui să aibă o culoare care se potrivește cu majoritatea hainelor tale

O geantă de culoare nude ar putea fi cea mai sigură alegere, deoarece se potrivește cu aproape orice, de la o ținută alcătuită din blugi și tricou la o rochie elegantă neagră. De asemenea, nu poți da greș niciodată cu o geantă neagră pe care o poți purta indiferent de momentul zilei sau de eveniment. Deși recomandăm o geantă care să fie doar dintr-o culoare, dacă îți place să porți haine colorate, nu ezita să alegi o geantă în același stil.

Ar fi bine să aibă cât mai multe buzunare

Înainte de a achiziționa o geantă, gândește-te bine la ce o să o folosești cel mai des. Dacă o sa ai nevoie să cari multe lucruri, asigură-te că este spațioasă și că are destule buzunare pentru a putea găsi rapid ceea ce cauți. De asemenea, un buzunar exterior este indicat dacă vrei să-ți pui, de exemplu, cheile sau telefonul, pentru că le găsești foarte repede și ușor.

Dacă iei în considerare aceste sfaturi, cu siguranță vei fi foarte mulțumită de noua geantă cumpărată.

Alte subiecte similare legate de modă.

Sursă foto