Google împlinește 21 de ani Actual

Google împlinește 21 de ani

Motorul de căutare a fost fondat în septembrie 1998 de doi doctoranzi, Larry Page și Sergey Brin, în căminele lor de la Universitatea Stanford din California.

După ce au dezvoltat un algoritm de căutare cu numele de „Backrub” doi ani mai devreme, Page și Brin au ales denumirea Google pentru noul lor proiect, deoarece vine de la cuvântul „googol”- un termen matematic care înseamnă „10 ridicat la puterea 100”.

Într-o perioadă în care World Wide Web era încă la început, obiectivul celor doi fondatori era „să organizeze informațiile lumii și să le facă universal accesibile și utile”.

Deși inițial era eclipsat de motoarele de căutare rivale precum Yahoo și Ask Jeeves, Google a devenit cel mai popular site web din lume, cu peste 63.000 de căutări efectuate în fiecare secundă.

Data zilei de naștere a Google s-a schimbat de-a lungul anilor fără prea multe explicații. Până în 2005 site-ul web își sărbătorea aniversarea pe 7 septembrie, marcând ziua în care a devenit o companie încorporată.

Compania a depus de fapt acte de încorporare pe 4 septembrie 1998, deși nu a folosit niciodată această dată drept aniversare. Din 2005 și-a marcat aniversarea pe 8 septembrie, 26 septembrie și, mai nou, pe 27 septembrie.

În prezent, Google are peste 50.000 de angajaţi, dintre care cei mai mulţi lucrează la sediul general al companiei, aflat în California. Compania face parte din grupul Alphabet.