Google Maps introduce noi funcții pentru utilizatori Business

Google Maps introduce noi funcții pentru utilizatori

Google Maps va lansa în acest an peste 100 de îmbunătățiri bazate pe inteligența artificială, ajutând astfel utilizatorii să obțină informații precise și utile, relatează CNN. În România, din luna mai 2021, utilizatorii aplicației vor avea la dispoziție două noi funcții: starea vremii și calitatea aerului. Mai mult decât atât, interfața care oferă rute de călătorie va fi modificată.

Starea vremii direct din Google Maps

Google Maps vremea
Sursă foto

Aplicația Google Maps le va oferi utilizatorilor date despre vremea dintr-o anumită locație în acel moment, dar și prognoza pe o săptămână. Datele despre vreme vor fi furnizate de Weather Company. Informațiile legate de starea vremii furnizate de serviciul Google vor fi disponibile la nivel global, pe desktop, Android și iOS. 

Calitatea aerului, o nouă funcție Google Maps

Google Maps va furniza date despre nivelul de poluare din anumite zone. Nivelul cu informații despre calitatea aerului apelează la mai multe surse globale de date, precum Agenția Guvernamentală pentru Protecția Mediului din Statele Unitate AirNow.gov, CPCB din India, EPA Victoria din Australia sau KECO din Coreea. Informații pe Google Maps despre calitatea aerului vor fi disponibile în toate zonele în care există stații AQI (Air Quality Index). Datele despre calitatea aerului vor fi disponibile pe desktop, Android și iOS, în prima etapă în Statele Unite, India, Australia și Coreea, iar apoi extins la nivel global.

Rute de călătorie îmbunătățite

Interfața care se oferă variantele de rute către destinație în Google Maps a fost redesenată, astfel încât să ofere o imagine mai cuprinzătoare asupra tuturor modurilor de transport și a rutelor disponibile către destinație. Utilizatorii nu vor mai fi nevoiți să navighezi între diferite „tab”-uri pentru fiecare mod de transport (condus, transport în comun, mers pe jos). Aplicația va permite vizualizarea, compararea rutelor și a timpului pentru fiecare mod de transport. Informații necesare pentru a lua decizia privind modul de transport până la destinație vor fi într-un singur ecran, inclusiv informații în timp real despre timpul estimat până la destinație, durata călătoriei, ora de sosire, cost, disponibilitate și altele. Noua interfață va fi disponibilă din luna iulie, la nivel global, pentru desktop, Android și iOS.  

Citește și Clubhouse, rețeaua socială a momentului care amenință Facebook.

Sursă foto