„Grădinița” Ajax aduce fotbalul încântător în semifinalele Ligii Sport

„Grădinița” Ajax aduce fotbalul încântător în semifinalele Ligii

Ajax Amsterdam, clubul la care va evolua și internaționalul român Răzvan Marin începând din vară, s-a calificat într-un mod entuziasmant în penultimul act al UEFA Champions League, după ce a trecut de Juventus, chiar la Torino, cu 2-1. În celălalt meci de aseară, FC Barcelona s-a calificat și ea după ce a învins cu 3-0 pe Manchester United, după golurile marcate de Messi (dublă) și Coutinho.

Bazându-se aproape în totalitate pe jucători foarte tineri, crescuți la propria academie, Ajax Amsterdam a scris de-a lungul timpului unele dintre cele mai frumoase povești ale fotbalului european. Marți seară, lăncierii au pus în scenă un nou episod, practicând un fotbal total, extrem de spectaculos, chiar acasă la „Bătrâna Doamnă” a fotbalului italian. În ciuda celor două goluri marcate de Cristiano Ronaldo în cele două manșe, van de Beek și de Ligt au răpus speranțele echipei care era considerată de specialiști ca fiind cea mai în măsură să emită pretenții la câștigarea trofelului în acest sezon. Van de Beek a marcat primul gol al lui Ajax în minutul 34, după ce Cristiano Ronaldo deschisese scorul cu câteva minute mai devreme. În repriza secundă, de Ligt a marcat golul victoriei și al calificării istorice în semifinalele Champions League. Mai departe, în semifinale, olandezii vor da piept cu învingătorii dublei Manchester City – Tottenham Hotspur (0-1 în turul de la Londra).

Pe Camp Nou, Messi a oferit din nou recital. Cu două goluri venite unul după celălalt, în minutele 16 și 20, argentinianul a anulat speranțele pe care englezii de la Manchester United încă le aveau după înfrângerea la limită de pe teren propriu din tur, cu 0-1. Coutinho a închis tabela cu un gol antologic, astfel că Barcelona a ajuns în semifinalele Champions League, acolo unde poate da peste FC Liverpool, una dintre cele mai puternice echipe din Europa la ora actuală.

În această seară, echipa lui Jurgen Klopp va juca la Porto returul sferturilor, după ce pe teren propriu au reușit să se impună clar, cu 2-0. Atracția zilei o reprezintă însă încercarea lui Pep Guardiola de a dupe pe Manchester City în faza următoare a competiției, după ce în prima manșă echipa sa a pierdut cu 0-1 meciul disputat la Londra, împotriva lui Tottenham.