În Capitală, există anumite cartiere pe care locuitorii le ocolesc de teamă să nu ajungă victimele unor agresiuni ori să cadă pradă hoților. Părerile acestora i-au determinat pe sociologii români să realizeze „Harta fricii”, pe baza unui chestionar la care au răspuns bucureștenii care trăiesc în diverse cartiere din Capitală.
Studiul arată că cele mai sigure zone sunt: Primăverii, Cotroceni, Aviației, Herăstrău și Băneasa.
La polul opus se află cartiere considerate a fi și cele mai sărace, cu toate că numărul infracțiunilor care au loc în acestea este mai redus decât în zone precum Primăverii, 1 Mai sau Aviației. Motivul este unul simplu, spun specialiștii. Infracțiunile se întâmplă în zone în care locuitorii au mai mulți bani. Cele mai multe spargeri de locuințe, tâlhării, furturi din buzunare și din mașini se petrec în sectoarele 2 și 3 ale Capitalei, iar cele mai sigure sectoare la acest capitol sunt 4 și 5.
Cartierele pe care bucureștenii le evită din cauza reputației pe care o au, chiar dacă, de cele mai multe ori, ea nu reflectă realitatea, sunt: Pantelimon, Rahova și Ferentari.
Conform publicației britanice The Independent, Bucureștiul se află pe lista celor mai periculoase orașe la nivel mondial, alături de nume precum Rio de Janeiro, Acapulco și Napoli. Totodată, Capitala se situează printre primele locuri în topul celor mai poluate orașe din Europa, fiind considerat și cel mai aglomerat oraș din lume. Peste 60% dintre bucureșteni spun că orașul este foarte aglomerat, în timp ce o treime dintre aceștia îl consideră și foarte poluat.
(sursă foto: adevarulfinanciar)