Somn ușor, Nicușor! Măcar ți-e cald și bine Opinii

Somn ușor, Nicușor! Măcar ți-e cald și bine

N-are nicio treabă domnul primar general al Capitalei perioada asta. El e încă în concediu, pesemne. Anul ăsta a apărut pe Facebook de două ori: o dată ca să ne ureze și a doua oară ca și cum ar fi încă președinte de ONG, nu primar de Capitală europeană.

Ok, de înțeles. A fost un an deosebit de greu, iar stresul acumulat din timpul celor două campanii electorale probabil că l-a copleșit. Dar deja se întrece cu gluma. Bucureștenii suferă de frig în apartamente, iar domnul Primar e de negăsit.

Greaua moștenire a Gabrielei Firea, da. De acord. Dar deja e primar de 3 luni, nu poate fi scuzată lipsa de reacție sau măcar mimarea interesului pentru binele cetățenilor. Rețeaua de termoficare din București crapă zilnic prin toate încheieturile. În noaptea de sâmbătă spre duminică o avarie majoră în Sectorul 3 a lăsat fără apă caldă și căldură mii de blocuri din sectoarele 2 și 3. Oamenii au stat îmbrăcați în propriile apartamente cu câte 4 bluze și 3 perechi de șosete și s-au spălat cu apă încălzită pe aragaz!!! Tot ieri, o mare parte din sectorul 4 fost lăsată în beznă mai bine de 3 ore!

Nicușor, băi băiatule, trezește-te!

Domnule primar general ales al Capitalei, domnule Nicușor Dan, nimeni nu e dement să îți ceară să rezolvi în 3 luni o lucrare care probabil se poate face în cel puțin 10 ani. Dar preocupă-te măcar puțin de soarta proștilor de care ești responsabil. Ieși în presă, fă o conferință, mergi în cartiere! Fă ceva! Ți-e frică de înjurături? Nasol, pentru că va trebui să te obișnuiești cu ele. D-aia ești primar. D-aia ne-ai inundat apartamentele cu sloganuri de rahat în campania electorală, promițându-ne căldură și apă caldă de cum pleacă Firea. Ieși în față și explică. Asumă-ți, preocupă-te, interesează-te. Fă ce face un primar pe care unii l-au văzut drept Mesia la București. Dacă te depășește postura asta, nici să mai ieși vreodată! Ascunde-te și gata. Măcar te uităm repede.