Hong Kong, orașul cu cei mai bogați locuitori Magazin

Hong Kong, orașul cu cei mai bogați locuitori

Hong Kong a depășit oficial orașul New York în clasamentul orașelor cu cei mai bogați locuitori. Hong Kong a înregistrat în anul 2017 o creștere de 31% a populației cu venituri foarte mari, susține un raport al companiei de consultanță Wealth-X. Hong Kong atinge numărul de 10.000 de locuitori foarte bogați, pe când New York-ul are 9.000. Tokyo este al treilea oraș cu oameni bogați, în timp ce Parisul a bătut Londra și a preluat coroana europeană. Se pare că Brexit-ul a afectat capitalul din Regatul Unit.

Numărul de persoane ultra-bogate din întreaga lume a crescut cu 13% anul trecut, potrivit Wealth-X. S-a ajuns la un număr de aproximativ 256.000 de persoane cu o avere totală în valoare de 31.5 trilioane de dolari, informează Bloomberg. Asia a înregistrat cea mai rapidă creștere, fiind vizibilă în China continentală și Hong Kong, au scris autorii studiului. Este de așteptat ca numărul persoanelor extrem de bogate din Asia-Pacific să crească cu 8,3% pe an. Conform studiului, femeile bogate dețin un procent destul de mare, aproape 14%.

Creșterea uimitoare a Hong Kong-ului a fost o reflectare a averilor din China. Poziția de top a Hong Kong-ului este „susținută de legăturile comerciale și de investițiile sporite cu China continentală”, susțin autorii studiului.

În Orientul Mijlociu, luptele pe piața mărfurilor a determinat cea mai slabă creștere globală, atât în ceea ce privește activele, cât și indivizii, în creștere cu 4,8%, respectiv cu 4,4%.

„Anual, PIB-ul mondial real s-a extins în cel mai rapid ritm începând cu 2011”, susțin cercetătorii. Studiul a arătat că cei mai bogați oameni aveau cea mai mare parte a averii, aproximativ 31%, în active lichide, cum ar fi numerar. Deținerile private au reprezentat aproximativ 32%, în timp ce exploatările publice au fost în procent de 26%. Investițiile alternative, cum ar fi imobiliarele, arta și iahturile, au reprezentat 6,6% din totalul activelor.

Parisul, față de Londra, a înregistrat o creștere de 17% a numărului de oameni foarte bogați, ajungând la peste 3.900 de persoane. Londra a fost „împiedicată în mare parte de incertitudinile Brexit-ului pe piețele financiare din Marea Britanie” au scris autorii studiului.

(Sursă foto: The Telegraph)