IGTV, aplicația de video lansată de Instagram, mușcă din felia YouTube Business

IGTV, aplicația de video lansată de Instagram, mușcă din felia YouTube

Instagram, rețeaua socială deținută de Facebook care a ajuns la 1 miliard de utilizatori lunari, a lansat o nouă aplicație, IGTV, care va fi dedicată conținutului video de lungă durată. Astfel, IGTV va începe urmărirea YouTube, cu o platformă cu un potențial uriaș, dedicată conținutului video vertical.

În momentul în care te loghezi pe IGTV, aplicația începe să ruleze automat clipuri video de la conturile pe care le urmărești pe Instagram, însoțite de alte recomandări care te-ar putea interesa. În momentul de față, aplicația este disponibilă pentru iOS și Android.

Kevin Systrom, directorul Instagram, a declarat că IGTV a fost lansată pentru a le permite utilizatorilor să consume conținut video precum o fac la televizor: „Toate aplicațiile video te îndeamnă, imediat ce le-ai deschis, să cauți clipurile pe care le dorești. IGTV va funcționa precum un televizor: intri în aplicație și filmulețele încep să ruleze automat”.

Pentru început, noua aplicație nu va conține reclame, dar dezvoltatorii acesteia au declarat că va fi loc și pentru acestea în viitor.

sursa foto: isupdate.com