În Suedia, și vacile merg la plajă Magazin

În Suedia, și vacile merg la plajă

Municipalitățile din sudul Suediei au permis accesul vacilor pe plajele destinate nudiștilor, în timpul valului de căldură care a lovit țara nordică, în ciuda numeroaselor plângeri venite din partea localnicilor.

Potrivit site-ului de știri The Local, nudiștii s-au plâns autorităților din provincia Småland în legătură cu animalele care le vizitează plajele, spunând că prezența lor este „neigienică și ar putea reprezenta un pericol pentru sănătatea lor”.

Căldura din această vară, care a afectat o mare parte din continentul european, a dus la secetă în întreaga țară, iar fermierii se străduiesc să își hrănească animalele. Acest lucru a însemnat că unii fermieri au decis să își sacrifice bovinele mai devreme, în timp ce alții au hotărât să le ducă pe plajele de nudiști din apropiere pentru a se răcori.

Ca urmare a reclamațiilor primite de la localnici, Departamentul de Cultură și Agrement al orașului Växjö a luat decizia de a permite accesul bovinelor pe plajele de nudiști, justificând că „au tot atâtea drepturi precum oamenii să fie acolo”. Însă, cu precizarea ca proprietarii acestor animale să nu le ducă în apă, dacă existe persoane care vor să înoate.

Reprezentanții municipalității au adăugat că nu există niciun risc de infecție din cauza prezenței bovinelor pe plaje și că singurele posibile riscuri ar fi doar cele legate de alergii sau de eventuale daune cauzate de acestea solului.

„Dacă se va ajunge la astfel de plângeri, vom vorbi cu proprietarii de terenuri”, a declarat Peter Bengtsson, unul dintre reprezentații orașului Växjö, spunând că există deja sălbăticie în zona plajelor.

(sursă foto: travelandleisure)