Incendiu puternic la o fabrică de lemn din Sebeș. Îndemnuri la incendiere pe pagina unui ONG de mediu Actual

Incendiu puternic la o fabrică de lemn din Sebeș. Îndemnuri la incendiere pe pagina unui ONG de mediu

Un incendiu puternic a izbucnit duminică, 12 aprilie 2020, la o bandă transportatoare dintre HS Timber Group din Sebeş, fosta Holzindustrie Schweighofer şi Kronospan. Focul a fost stins după 4 ore şi nu s-au înregistrat victime. Până în acest moment nu există un punct oficial cu privire la originea incendiului, însă ancheta ISU se află în derulare.

Focul a afectat aproximativ 200 de metri pătrați din banda transportoare şi tubulatura unei hale. Paguba se estimează la circa 100.000 de euro.

Îndemnuri la incendiere pe pagina Agent Green

Știrea despre incendiul de la fabrica HS Timber Group din Sebeș a fost preluată și pe pagina de Facebook a ONG-ului Agent Green. În spațiul online au apărut numeroase îndemnuri la incendiere și crimă pentru cele două fabrici implicate în incident, dar pentru toate firmele care lucrează cu lemn, relatează Newsweek.

„Liviu Paul: Poate dă Dumnezeu să ia foc şi celelalte fabrici din ţară să ardă cu tot cu drujbele care au tăiat copacii din pădurile noastre şi camioanele care transportă lemn şi ţâfuri şi tot. Oamenii care lucrau la tăiat şi în fabrici să meargă la replantat pădurile”.

„Julian JJ: În sfârșit s-a găsit un haiduc să facă ceea ce trebuia demult făcut”

„Stefi Stefy: Trebuie ajutați cu benzină și petrol de la ce-i cu camioanele , portar până sus la birouri, scrum să se facă toți !!!”

Amenintari pe pagina Agent Green impotriva Holzindustrie Schweighofer
Sursa foto
Amenintari pe pagina Agent Green impotriva Holzindustrie Schweighofer
Sursa foto

Campania împotriva HS Timber Group a continuat și la televiziune. Postul de știri Antena 3 a atacat compania (video aici), lansând de asemenea atacuri în nenumărate rânduri la adresa investitorilor străini din România.

Campanie impotriva Holzindustrie Schweighofer
Sursa foto

Sursă foto