Jocurile video nu vor fi incluse în cadrul Jocurilor Olimpice din 2024 Sport

Jocurile video nu vor fi incluse în cadrul Jocurilor Olimpice din 2024

În acest weekend, Comitetul Olimpic Internațional s-a reunit cu ocazia celui de-al 7-lea summit olimpic, unde unul dintre subiectele principale de discuție a fost legat de jocurile video. Verdictul: este încă mult prea devreme pentru a se vorbi despre includerea lor în cadrul Jocurilor Olimpice.

Cu toate acestea, Tony Estanguet, copreședinte al Comitetului Olimpic de la Paris, susține introducerea jocurile video.

„Am fost de acord că nu putem ignora popularitatea tot mai mare a acestui sport, mai ales în rândul tinerelor generații din întreaga lume. S-a convenit că jocurile competitive presupun activitate fizică, care poate fi comparată cu cea necesară în sporturile mai tradiționale. Pe de altă parte, nu se poate spune același lucru și despre jocurile electronice. Din acest motiv, utilizarea termenului de „sport” în ceea ce privește jocurile electronice necesită mai multe rânduri de discuții”, a declarat Estanguet.

Într-un interviu pentru The Associated Press, Thomas Bach, președintele Comitetului Olimpic Internațional, a discutat despreacest subiect. „Nu putem avea în cadrul Olimpiadei un joc care promoveazăviolența sau discriminarea. Jocurile, din punctul nostru de vedere, suntcontradictorii cu valorile promovate de Jocurile Olimpice și de aceea nu leputem accepta”, a spus el. „Bineînțeles, fiecare sport de contact își areoriginile în luptele reale dintre oameni, dar sportul este expresia civilizatăa acestei lupte. Dacă avem eSports la Olimpiadă, unde scopul este să ucizi pecineva, atunci acesta nu poate fi pus în concordanță cu valorile olimpice”, amai adăugat Thomas Bach, fost scrimer și medaliat cu aur la Jocurile Olimpicedin 1976.

La ediția din 2020, care va avea loc în Tokyo, cinci noi sporturise vor adăuga celor 28 de sporturi tradiționale din program, printre careskateboard și surf, concepute pentru a atrage publicul tânăr. Acest lucru va fiprobabil ceea ce va convinge în cele din urmă Comitetul Olimpic Internaționalsă includă, la un moment dat, și jocurile video.

(sursă foto: wccftech)