Juventus va juca într-un echipament din plastic reciclat Sport

Juventus va juca într-un echipament din plastic reciclat

Juventus Torino, echipa cu cel mai mare număr de suporteri, atât în Italia, cât și în străinătate, a devenit cel mai recent club care va evolua într-un echipament realizat în întregime din plastic reciclat. Este vorba despre cel de-al treilea set de echipament, de culoare gri, pentru sezonul 2018-2019. Acesta este fabricat din poliester reciclat, obținut din plastic recuperat din oceanele planetei.

Anual, ajung în apele oceanelor și mărilor aproximativ 12,7 milioane de tone de plastic, care afectează viața marină și care ar putea pune în pericol și sănătatea oamenilor.

Echipamentul a fost creat de Francesca Venturini, designer Adidas, în parteneriat cu Parley for the Oceans, o organizație neguvernamentală de protecție a mediului, care are ca scop oprirea poluării oceanelor lumii. Ea a declarat că noul echipament pune accent pe inovație eco și pe rezistență.

Însă, Juventus nu este nici primul, nici singurul club de fotbal cu un astfel de echipament de joc. Manchester United, Real Madrid și Bayern Munchen au purtat echipamente realizate din materiale reciclate, realizate în colaborare cu aceeași organizație, Parley for the Oceans, care și-a propus să transforme plasticul colectat în produse de lux.

Actualul echipament va fi purtat inclusiv de starul italienilor, Cristiano Ronaldo, transferat în această vară pentru suma de 105 milioane de euro. Venirea portughezului a creat o adevărată isterie la Torino, clubul încasând deja peste 54 milioane de euro doar din vânzarea tricourilor cu numărul 7.

Noul echipament este disponibil la vânzare și va fi folosit în timpul turneului de pregătire pe care campioana Italiei îl va desfășura în Statele Unite până pe 5 august. Echipa lui Ronaldo va întâlni formațiile Bayern Munchen, Benfica Lisabona, Real Madrid și MLS All-Star.

(sursă foto: sportsustainabilityjournal)