Kaufland face schimbări pentru a proteja mediul Actual

Kaufland face schimbări pentru a proteja mediul

De la 1 octombrie, Kaufland Romania a introdus în magazine pungi biodegradabile compostabile la raioanele de legume-fructe, vitrina cu servire asistată, produsele care se vând vrac si raionul de pâine. Prețul unei pungi va fi de 0,10 lei.

Sub slogananul ,,Consumul excesiv de pungi dăunează grav comunității”, compania dă startul unei campanii de comunicare prin care clienții sunt încurajați să folosească cât mai puține pungi, în mod responsabil, limitând irosirea lor, să vină cu punga de acasă și să reducă astfel cantitățile de deșeuri generate.

„În acest mod, Kaufland lansează o invitaţie către clienţi de a limita utilizarea excesivă a pungilor de unică folosinţă, fie ele şi biodegradabile, şi de a contribui prin acest gest la demersurile de a proteja mediul înconjurător”, anunţă compania.

Mai mult de atât, pot fi achiziționați la prețul de 5,99 lei și săculeți reutilizabili pentru cântărirea produselor de la raionul legume-fructe. Estimările arată că această schimbare poate reduce cantitatea de plastic de unică folosință, nereciclabil, cu 40 de tone de ambalaje/lună.

,,Fiind oferite în mod gratuit atâta timp, ne-am consolidat obiceiul de a considera pungile de unică folosință fără valoare și de aceea să le folosim excesiv, să le irosim, fără să ne gândim că ele au un impact de mediu. Generăm foarte multe deșeuri și este timpul să ne schimbăm obiceiurile la cumpărături. Am listat pungi biodegradabile, însă suntem prima rețea de retail care nu le va oferi gratuit, din dorința de a limita irosirea lor și a transmite clienților un mesaj de responsabilitate”, declară Valer Hancaș, Director Comunicare și Corporate Affairs Kaufland România.

Sursă foto