Khabib – McGregor, cea mai mare luptă din istoria UFC, va avea loc pe 6 octombrie Sport

Khabib – McGregor, cea mai mare luptă din istoria UFC, va avea loc pe 6 octombrie

Brett Okamoto, ESPN

Marele anunț al UFC de vineri, referitor la revenirea în octagon a lui Conor McGregor după doi ani de absență, a stârnit un val de reacții nemaiîntâlnit. Confruntarea irlandezului cu campionul Khabib Nurmagomedov a fost caracterizată de fani, presă, specialiști și chiar de către Dana White, șeful UFC, ca fiind „cea mai mare luptă din istoria organizației”.

În urmă cu un an, Mcgregor se afla în Los Angeles lângă Floyd Mayweater la un eveniment uriaș pentru promovarea luptei dintre ei. A fost prima oprire din cele patru programate care au avut rolul de a promova meciul de box pe care mulți fani ai luptelor l-au considerat o rușine. Poate că rușine nu a fost, dar cu siguranță că a fost mai mult un spectacol decât o competiție sportivă.

Dar, la urma urmei, a fost un eveniment care ne-a distrat. Ne-am bucurat de acea înfruntare, iar Conor McGregor și-a umplut conturile așa cum nu ar fi făcut-o în nicio altă circumstanță. Dar, în același timp, trebuie să admitem că noi am plătit ceva, totuși.

Artele marțiale mixte (MMA) au rămas fără cel mai mare star timp de doi ani. La prima vedere nu pare a fi un capăt de țară, dar a schimba doi ani din cariera lui Conor McGregor cu un singur meci de box parcă nu e tocmai o „afacere” bună.

În orice caz, răbdarea noastră de doi ani este pe cale să ne fie răsplătită cu vârf și îndesat, pentru că lupta dintre Conor McGregor și Khabib Nurmagomedov este, fără doar și poate, perfectă. Rareori se întâmplă în sporturile de contact ca cea mai spectaculoasă luptă pentru fani să aibă și atât de mult raționament sportiv în spatele ei.

McGregor (21 de victorii, 3 înfrângeri) și Khabib (26 de victorii și nicio înfrângere) sunt două staruri absolute ale sportului, a căror luptă va rivaliza ca notorietate, fără doar și poate, cu „decisivul” dintre irlandez și Nate Diaz.

„Este o luptă extrem de importantă pentru ambii luptători. Pentru Khabib, care este neînvins, ar fi o victorie uriașă în fața lui Conor. Pentru Conor este o nouă luptă care îi oferă șansa să își cimenteze statutul de <<unul dintre cei mai buni din toate timpurile>>”, a declarat președintele UFC Dana White.

Pentru McGregor este lupta perfectă, pentru că este și cea mai periculoasă. Dacă irlandezul va prinde o zi proastă sau nu se va pregăti cum trebuie pentru această luptă, Nurmagomedov nu este numai capabil să îl bată, ci și să îl facă de râs. Khabib este favoritul caselor de pariuri, iar stilul său care presupune accent pe lupta la sol a devenit unul dintre cele mai de temut din MMA.

Evenimentul UFC 229 din Las Vegas va fi, fără doar și poate, cea mai mare luptă a anului, dintre toate sporturile de contact. Gala va avea loc pe 6 octombrie.

foto