Litoral Bulgaria. Top cele mai frumoase plaje din Bulgaria Magazin

Litoral Bulgaria. Top cele mai frumoase plaje din Bulgaria

Bulgaria rămâne și în acest an în topul preferințelor românilor în ceea ce privește vacanța pe litoral, cucerind prin plaje frumos amenajate și curate. Fie că ești în căutare de locații unde să te relaxezi sau dorești să admiri frumusețile naturii, litoralul bulgăresc te așteptă cu destinații interesante. Vacanțele în Bulgaria beneficiază în mare parte de prețuri reduse, iar timpul petrecut pe drum este relativ scurt.

Dacă te-ai hotărât să îți iei o pauză de la rutină și să faci o escapadă pe litoralul bulgăresc, însă nu știi ce locație să alegi, noi te ajutăm cu un top al celor mai frumoase plaje din Bulgaria.

Plaja Irakli

Plaja Irakli
Sursă foto

Plaja Irakli este o plajă retrasă și liniștită, înconjurată de păduri dese. Plaja se află la aproximativ 4 km de satul Banya și cam la fel de aproape de cunoscutele localități Nessebar și Obzor. Irakli își merită locul în topul celor mai frumoase plaje din Bulgaria, fiind situată în apropierea Capului Emine.

Plaja Bolata

plaja Bolata Bulgaria
Sursă foto

Plaja Bolata din Bulgaria este situată într-un golf pitoresc, în apropiere de Cap Kaliakra. Persoanele care sunt în căutare de locuri liniștite, plaja Bolata este potrivită, mai ales că se află la 10 minute de Balgarevo și la 20 de Kavarna.

Plaja Nessebar, Bulgaria

Nessebar Bulgaria
Sursă foto

Nessebar este o peninsulă care face parte din patrimoniul UNESCO. Stațiunea se împarte în două zone: orașul nou și orașul vechi. Pasionații de istorie pot alege partea veche a orașului pentru a vizita ruinele vechii cetăți, o multitudine de biserici considerate adevărate monumente arhitecturale, muzee și alte numeroase atracții turistice.

Plaje din Albena, Bulgaria

Plajă Albena
Sursă foto

Plaja din Albena este una dintre cele mai bune plaje din Bulgaria, cu o lungime de aproximativ 6 kilometri și o lățime de până la 150 de metri. Aici există 21 de plaje, private sau publice. Albena se află la 258 de kilometri de București și la doar 14 kilometri de Balchik.

Plaja Shkorpilovtzi

plaje Bulgaria
Sursă foto

Plaja Shkorpilovtzi este situată între Varna și Obzor. Are cea mai lungă și cea mai mare bandă de nisip de pe litoralul bulgăresc de la malul Mării Negre (13 kilometri lungime și 100 metri lățime). Este o zonă curată și retrasă, potrivită pentru un sejur relaxant.

Citește și Top 10 cele mai frumoase destinații turistice din România