Liverpool – Bayern, duelul-șoc de azi din Champions League Sport

Liverpool – Bayern, duelul-șoc de azi din Champions League

Astăzi și mâine (marți și miercuri), UEFA Champions League revine cu ultimele patru meciuri din runda optimilor de finală. Săptămâna trecută a avut loc turul primelor patru optimi, odată cu disputarea meciurilor Manchester United – Paris Saint Germain (0 – 2), AS Roma – FC Porto (2 – 1), Ajax Amsterdam – Real Madrid (1 – 2) și Tottenham Hotspur – Borussia Dortmund (3 – 0).

În această seară, au loc două meciuri ce se anunță cel puțin la fel de spectaculoase precum cele de săptămâna trecută și, mulți spun, poate chiar mai echilibrate: Olympique Lyon – FC Barcelona și FC Liverpool – Bayern Munchen.

Messi și compania au de trecut un prim meci foarte difici în faza eliminatorie a UEFA Champions League. Olympique Lyon a pus probleme mari pe teren propsiu în acest an unor echipe precum Paris Saint Germain sau Manchester City, iar liderul din Spania cu siguranță că nu va avea o simplă plimbare în Franța.

Unul dintre cele mai așteptate dueluri din această fază a competiției este reîntâlnirea lui Jurgen Klopp cu Bayern Munchen. FC Liverpool este lider în Premier League și parcurge unul dintre cele mai de succes sezoane din istoria recentă a clubului. Chiar dacă obiectivul principal al cormoranilor îl reprezintă câștigarea primului titlul în Anglia după aproape 30 de ani, trupa lui Klopp va face tot posibilul pentru a trece de Bayern, club ce se află de mulți ani în căutarea unei noi finale de Champions League.

Mâine, Liga Campionilor revine cu ultimele două dueluri din turul optimilor de finală: Manchester City se deplasează la Gelsenkirchen pentru ceea ce probabil că este cel mai dezechilibrat meci din această fază a competiției: întâlnirea cu Schalke 04.

Tot mâine, Atletico Madrid primește pe teren propriu campioana autoritară din Italia din ultimii ani, Juventus Torino. Diego Simeone se va reîntâlni cu Cristiano Ronaldo într-unul dintre cele mai așteptate dueluri din acest sezon. Mulți consideră că Juventus este principala favorită a competiției din acest an.