Liverpool – Roma și Bayern – Real, dueluri de foc pentru finala Ligii Campionilor Sport

Liverpool – Roma și Bayern – Real, dueluri de foc pentru finala Ligii Campionilor

Astăzi debutează prima manșă a semifinalelor Champions League, unde ne sunt propuse două dueluri de foc: FC Liverpool – AS Roma și Bayern Munchen – Real Madrid. Pentru prima dată în opt ani, în careul de ași s-au calificat patru echipe din patru țări: Anglia, Italia, Germania și Spania.

Astăzi, de la 21:45, pe Anfield, AS Roma va încerca să obțină un rezultat pozitiv în fața armatei lui Jurgen Klopp, antrenor obișnuit cu fazele finale ale celei mai importante competiții europene intercluburi încă de pe vremea când antrena pe Borussia Dortmund. Italienii vin după o dublă istorică cu FC Barcelona, pe care au eliminat-o într-un mod incredibil, după 1-4 în Spania și 3-0 pe Olimpico. FC Liverpool s-a calificat în detrimentul lui Manchester City, noua campioană din Premier League. La casele de pariuri, echipa engleză este cotată favorita primului meci, cu o cotă la victorie de doar 1,50, în vreme ce oaspeții au primit cota 7,00 pentru a câștiga meciul.

Derby-ul semifinalelor se joacă însă între Bayern Munchen și Real Madrid, un duel istoric care este catalogat de mulți ca fiind cel mai important meci din fotbalul european. Bayern, echipă care a eșuat să mai bifeze o finală din anul 2013, încearcă să întrerupă seria de trofee a Realului, care a câștigat Liga în 2014, 2016 și 2017. Interesant este că, în vreme ce Real are 12 finale câștigate din 15 jucate, la Bayern lucrurile sunt mult mai echilibrate: cinci finale câștigate, tot atâtea pierdute. Bayern – Real se joacă miercuri, de la 21:45.

Returul meciurilor din penultimul act va avea loc pe 1 şi 2 mai. Finala UEFA Champions League va avea loc sâmbătă, 26 mai, pe stadionul NSC Olimpiyskyi din Kiev.