Manu Ginobili și-a anunțat retragerea Sport

Manu Ginobili și-a anunțat retragerea

Argentinianul Manu Ginobili, jucător la San Antonio Spurs  și considerat de mulți drept cel mai bun jucător străin din istoria NBA, spune adio baschetului profesionist, după 23 de ani de carieră.

Cvadruplul campion NBA și-a anunțat, luni, retragerea printr-un mesaj pe Twitter: „Astăzi, cu multe sentimente în suflet, îmi anunț retragerea din baschet. Sunt profund recunoscător tuturor (familie, prieteni, colegi, antrenori, personal tehnic, fani) implicați în viața mea în ultimii 23 de ani. A fost o călătorie fabuloasă. Cu mult peste ceea ce am visat”.

Înainte de a semna cu Spurs, Ginobili a jucat în Argentina și Italia. A fost numit MVP al Euroligii din 2001, după ce și-a condus echipa Virtus Bologna în competiția europeană. Și titlurile nu se opresc aici. În sezonul 2000-2001 și 2001-2002, el a fost numit MVP al ligii italiene de baschet.

Sud-americanul de 41 de ani a fost draftat de Spurs în 1999 cu opțiunea 57, însă n-a semnat cu formația texană, alegând să se întoarcă în Italia, la Kinder Bologna. În 2002, el a ajuns în NBA, pe post de rezervă pentru veteranul Steve Smith.

În cele 16 sezoane extraordinare petrecute la San Antonio Spurs, Ginobili a reușit să cucerească de 4 ori titlul de campion NBA cu formația din Texas, fiind de fiecare dată unul dintre oamenii cruciali pentru rezultatele echipei sale.

Argentinianul este unul dintre cei șapte jucători din istoria NBA care și-a petrecut întreaga carieră la o singură echipă, alături de nume mari precum Kobe Bryant, Tim Duncan, John Havlicek, Reggie Miller, Dirk Nowitzki și John Stockton.  El este, totodată, și unul dintre cei doi jucători, alături de Bill Bradley, care a câștigat, de-a lungul întregii sale cariere, un titlu de Euroligă, un campionat NBA și o medalie olimpică de aur.

La națională, a câștigat titlul olimpic cu Argentina în 2004 și a fost viceampion mondial în 2002.

(sursă foto: yahoosports)