Maratonul de la București, o sărbătoare cu peste 20.000 de participanți din 75 de țări și cu multe vedete Sport

Maratonul de la București, o sărbătoare cu peste 20.000 de participanți din 75 de țări și cu multe vedete

Capitala a fost îmbrăcată în haine de sărbătoare săptămâna trecută (sâmbătă și duminică, pe 12 și 13 octombrie), când a avut loc cel mai important eveniment sportiv al toamnei. Întrecerea a strâns la start mai mult de 20.000 de participanți din 75 de țări, acesta fiind un record al competiției. Aceasta a fost a 12-a ediție a Maratonului București, iar organizatorii speră ca și la anul această întrecere să facă parte din categoria Bronze Level.

Dintre cei 20.000 de alergători, peste 3600 au fost copii, care s-au întrecut în curse organizate special pentru categoria lor vârstă. Numărul participanților este unul îmbucurător, fiind în creștere de la un an la altul. Mai mult, în România alergarea a devenit cel mai practicat sport de populație.

Câștigătorii curselor:

Maraton, feminin:  Sophia Chesir (Kenya)
Maraton, masculin:  Hosea Kipkemboi (Kenya)
Semimaraton, feminin:  Mădălina Florea (România)
Semimaraton, masculin: Maxim Răileanu (Republica Moldova)
Cursa de 10 km, feminin:  Floretina Hriscu (România)
Cursa de 10 km, masculin: Ilie Stefirta (Republica Moldova) 
Cursa de ștafetă: „We are high” (România)

Multe vedete și mulți foști sportivi printre participanți

Anul acesta au fost prezenți la Maratonul Internațional București Monica Roșu, Loredana Dinu, Alina Dumitru, Viorica Susanu, Doina Ignat și Andreea Răducan, anunță Gazeta Sporturilor. Pe lângă ei, s-au mai alăturat Martyn Birchall, soțul ministrului Justiției, Ana Birchall, actorii Andi Vasluianu, protagonistul serialului „Profu’”, Olimpia Melinte, Victoria Răileanu, Adrian Nartea, Anghel Damian, George Piștereanu, Ștefan Iancu din serialul „Vlad”, Dorian Boguță și vedete ale postului Digi24 – jurnalistul Florin Negruțiu, unul dintre prezentatorii emisiunii „În fața ta”, Andreea Trușcă, Digi Sport și Dan Filoti, realizator Digi Sport Matinal.