Marile branduri vor să renunțe la ambalajele din plastic Magazin

Marile branduri vor să renunțe la ambalajele din plastic

Planeta este sufocată de plastic, iar marile branduri iau atitudine, încercând să renunțe la ambalajele din plastic. Cele mai cunoscute branduri, precum Procter & Gamble, Unilever, Nestlé, PepsiCo, Danone, Mars Petcare, Mondelēz Internațional și altele lucrează împreună la un proiect cunoscut sub numele de Loop, anunțat joi la Forumul Economic Mondial de la Davos, Elveția, informează The Reuters.

Prin proiectul Loop, marile firme încearcă să găsească o soluție pentru limitarea deșeurilor. Acestea vor să elimine ambalajele din plastic pentru produse precum sucul de portocale, laptele, șamponul și detergentul de rufe.

Proiectul Loop reprezintă o modalitate nouă de a face cumpărături, oferind aproximativ 300 de articole din gamele de detergent, șampon, înghețată sau apă de gură ambalate în recipiente reutilizabile. Obiectivul proiectului este să reușească să producă ambalaj rezistent pentru 100 de utilizări. Loop este un experiment care se va lansa în New York și Paris în luna mai, cu intenția de a se extinde la Londra spre finalul anului 2019. În Toronto, Tokyo și San Francisco ambalajele reutilizabile vor fi disponibile din 2020.

Marile branduri și-au pregătit ambalajele reutilizabile apelând la designeri celebri, iar rezultatele arată foarte bine.

Sursă foto: CNN

Sursă foto: CNN

Sursă foto: CNN

Sursă foto: CNN

Sursă foto: CNN

Industria plasticului este pe punctul de a cădea. Atât producătorii, cât și oamenii obișnuiți încearcă să renunțe la ambalajele din plastic pentru a salva viața ființelor din ape. Cercetătorii au preconizat că până în 2050, materialele din plastic vor depăși numărul peștilor din oceane, dacă oamenii nu vor lua atitudine. Cantitățile masive de plastic adunate în depozitele de deșeuri afectează întreaga planetă, producând gaze cu efect de seră și contribuind la încălzirea globală.

Și guvernele au luat atitudine împotriva plasticului și au interzis produsele din plastic de unică folosință, precum pahare, farfurii și tacâmuri. Pe lângă aceste produse, pungile din plastic au fost înlocuite cu pungi eco 100% biodegradabile.

Sursă foto