Masa de Crăciun. Sfaturi utile pentru un decor de poveste Magazin

Masa de Crăciun. Sfaturi utile pentru un decor de poveste

Masa de Crăciun este una foarte specială, care reușește să strângă împreună familia și prietenii. Pregătirile se fac din timp pentru ca totul să fie exemplar. Pe lângă preparatele culinare, nici decorațiunile nu trebuie să lipsească. Pentru a-ți oferi o mână de ajutor în decorarea mesei, îți propunem să urmezi pașii de mai jos.

Alege paleta de culori pentru masa de Crăciun

Alegerea culorii principale este primul pas pentru a realiza un decor unitar, în armonie cu sărbătorile. Te poți inspira din culorile specifice Crăciunului (roșu, argintiu, verde, auriu) sau poți alege în funcție de stilul casei sau al preparatelor culinare.

Accesoriile pentru masa de Crăciun

După ce te-ai hotărât în privința culorilor, alege fața de masă potrivită și șervețelele decorative. Recomandate sunt culorile puternice care pot crea un contrast interesant cu vesela. Nu uita și de inelele pentru șervețele care pot oferi o notă elegantă întregului set-up.

Lumânări parfumate, brad și globuri

Câteva crenguțe de brad așezate pe centrul mesei, alături de lumânări parfumate creează o atmosferă de sărbătoare. Poți include și conuri de brad sau felii de portocale uscate. De asemenea, te poți gândi să oferi un mic cadou în farfuria fiecărui invitat, cum ar fi ramuri de brad, bomboane din ciocolată artizanală, un ornament de Crăciun sau un cadou personalizat.