Masca de protecție, obligatorie și în aer liber în județul Argeș Actual

Masca de protecție, obligatorie și în aer liber în județul Argeș

Purtarea măștii de protecție devine obligatorie și în spațiile deschise în Argeș, unul dintre județele cu cel mai mare număr de infectări cu coronavirus din România. Cei care refuză să poarte mască vor primi amenzi de până la 2.500 de lei, informează Agerpres.

La nivelul județului Argeș s-au impus noi reguli de restricție. Sălile de jocuri de noroc şi restaurantele vor funcționa doar până la ora 22, de luni până vineri, respectiv ora 23, în weekend.

Purtarea măștii de protecție în aer liber este obligatorie în locurile unde se adună grupuri formate din mai mult de două persoane. Obligativitatea măștii se aplică persoanelor peste 5 ani. Măsura a fost luată de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Argeş.

Totodată, autorităţile locale impun şi restricţii în ceea ce priveşte transportul în comun. Nu se mai circulă în picioare, iar șoferii nu au voie să pună în mişcare autobuzele/microbuzele dacă nu poartă mască de protecţie toţi călătorii.

Prefectul Emanuel Soare a precizat că noile măsuri se aplică în toate localităţile judeţului şi vor rămâne în vigoare până când numărul cazurilor de COVID-19 va intra pe un trend descrescător.

Județul Argeș nu se supune momentan carantinării

„Nu considerăm în acest moment că izolarea şi carantina sunt soluţii eficiente pentru judeţul Argeş, de aceea am venit (…) cu propuneri adaptate, legate de sursele de focar pe care noi le-am identificat. (…) Am identificat o serie de alte măsuri restrictive suplimentare pe care le-am adoptat şi pe care le vom aplica în perioada imediat următoare (…). Am dispus ca toate evenimentele private care se vor organiza în perioada următoare se vor supune restricţiilor de program (…), astfel încât vor putea să se desfăşoare până la ora 22,00 în timpul săptămânii, iar în weekend până la ora 23,00. De asemenea, am luat măsura obligativităţii portului măştii de către toate persoanele cu vârsta de peste cinci ani în toate locurile publice sau private, închise sau deschise, oriunde există o aglomerare de persoane. Unde sunt mai mult de două persoane în acelaşi loc, masca devine obligatorie”, a declarat prefectul.

Citește și 17 potențiale vaccinuri contra COVID-19 sunt testate pe oameni în prezent.

Sursă foto