Meseriile viitorului. Joburi bine plătite. Actual

Meseriile viitorului. Joburi bine plătite.

Odată cu evoluția tehnologiei, apar schimbări și la nivel profesional. Meseriile viitorului încep încet, încet să ia locul unor profesii clasice, îndreptându-se spre automatizare și digitalizare.

În ceea ce privește viața profesională, majoritatea oamenilor tind spre găsirea unui echilbru, a unui nivel înalt al calității vieții, factorul financiar fiind un element de mare influență. Iată 4 domenii de viitor, cu meserii bine plătite.

IT

Joburile în IT rămân cele mai bine plătite de pe piață. Un studiu Eurostat realizat în 2019 arată că în 2017, 45% din companiile din România nu au reușit să ocupe joburile vacante din domeniul IT. Acest deficit de specialiști poate explica și nivelul salarial ridicat. Printre cele mai populare joburi din acest domeniu se numără front end și back end developers, system software developers, QA engineers, security analysts.

meseriile viitorului - IT
Sursa foto

Marketing și publicitate

Printre meseriile viitorului se numără și cele din domenii ca marketing și publicitate. Digitalul joacă un rol important, având în vedere expansiunea acestuia și progresul tehnologic. Din ce în ce mai multe branduri își mută activitatea în sfera digitală. Joburile din aceste domenii sunt atractive și pun accentul pe creativitate și inspirație. Printre ele se numără digital marketing specialist, social media specialist, art director, graphic designer, copywriter sau account executive.

marketing si publicitate
Sursa foto

Medical

Domeniul medical rămâne printre meseriile viitorului. Deși este profitabil, salariile crescând considerabil în ultima perioadă, este un domeniu stresant care presupune o rezistență fizică și psihică crescută. Există multe opțiuni în ceea ce privește găsirea unui loc de muncă în sfera sănătății. În funcție de aspirații și aptitudini, joburi ca farmacist, stomatolog, asistent, chirurg sau chiar inginer medical, sunt la mare căutare.

Medicină - meseriile viitorului
Sursa foto

Juridic

Este un domeniu care nu își pierde din popularitate, joburile rămânând printre cele mai căutate în România. Facultățile de drept oferă o mulțime de oportunități absolvenților. Pe lângă meseria de avocat, procuror, notar sau magistrat, există și posibilitatea de a deveni consilier juridic, executor judecătoresc, grefier, cadru didactic sau consilier diplomatic. Multe dintre acestea presupun beneficii, cum ar fi stabilitate unui loc de muncă într-o instituție de stat.

Juridic
Sursa foto

Citește și Programul de muncă Kurzarbeit va fi aplicat și în România.

Sursa foto