Mick Jagger la 75 de ani: viața tumultuasă a uneia dintre cele mai mari vedete din istorie Magazin

Mick Jagger la 75 de ani: viața tumultuasă a uneia dintre cele mai mari vedete din istorie

Mick Jagger a împlinit la sfârșitul lunii iulie 75 de ani, iar jurnaliștii de la Deutsche Welle i-au dedicat un material cu această ocazie.

Liderul trupei The Rolling Stones nu a avut mult de așteptat pentru succes. Dar oare ce s-ar fi ales de Mick Jagger dacă nu ar fi fost prins urinând de pe o stație de benzină în 1965?

Împreună cu Brian Jones și Bill Wyman, colegii săi de trupă, Mick Jagger a fost pedepsit de poliție în anul 1965 pentru „comportament ofensator”, din cauza faptului că s-a expus în public. A fost un episod care a împământenit imaginea de băieți răi a Stones-ilor, aceștia oferindu-le fanilor dovada că sunt rebeli absoluți. Iar puțin timp după aceea, cântecul „(I Can’t Get No) Satisfaction” a devenit un hit planetar și imnul unei întregi generații.

Student la Școala Economică din Londra, Mick a avut două talente care nu au darul de a se completa întotdeauna: pe de-o parte, este un om cool și un om de afaceri iscusit; în același timp, însă, este și solistul carismatic al unei trupe a cărei imagine a fost în dese rânduri asociată cu scandalul.

Una dintre cele mai inspirate decizii ale lui Jagger a fost de a continua să construiască imaginea unei trupe rebele, din moment ce The Beatles dominau deja toate topurile cu chipurile lor de copii cuminți. Astăzi, însă, poate că nici Jagger însuși nu mai poate separa jocul teatral asumat la început de ceea ce el și colegii săi au devenit în realitate. Iar asta a condus la moartea lui Brian Jones, colegul de trupă și prietenul lui Mick Jagger, care a murit din cauza exceselor de toate felurile la doar 27 de ani, în 1969.

Născut într-o gară

Împreună cu Jones și cu prietenul lor comun Keith Richards, Mick Jagger a înființat The Rolling Stones după ce cântase într-o trupă de blues. Legenda spune că Mick Jagger și Keith Richards s-au întâlnit în gara din Dartford, unde viitorul solist al trupei se născuse la 26 iulie 1943. Aproape la un an după întâlnirea lor din 1961, The Rolling Stones avea să apară.

Mick Jagger și Keith Richards au continuat să colaboreze în compunerea celor mai mari hit-uri ale trupei de atunci și până în prezent. Din acest punct de vedere, singurul „cuplu” cu care se pot compara este cel format din John Lennon și Paul McCartney. Cu o prezență scenică sălbtică și extrem de energică, Jagger reprezintă un adevărat trademark pentru The Rolling Stones, în schimb ce riff-urile de chitară unice și alura sa dezordonată și visătoare ale lui Keith Richards completează perfect peisajul scenei uneia dintre cele mai mari trupe din istoria muzicii.

În ciuda faptului că Mick a declarat că nu își dorește să se potolească niciodată și să se căsătorească sau să facă copii, acesta a trecut prin două căsnicii de notorietate. În plus, Jagger are (cel puțin) 8 copii, este bunic de două ori și chiar străbunic. Cel mai mic copil al său are doar un an.

Sfârșitul nu-i aici

Pentru Rolling Stones, povestea nu a ajuns încă la sfârșit. Trupa tocmai ce a încheiat turneul „No Filter”, care a strâns 1,5 milioane de plătitori de bilete și încasări de 238 milioane de dolari.

În timp ce mulți, la vârsta lui, aleg să se retragă de pe scenă și chiar din viața publică, Mick Jagger, care a împlinit 75 de ani pe 26 iulie, încă aleargă pe scenă ca la 25. Iar potrivit lui Keith Richards, trupa nu are niciun fel de intenție de a o lăsa mai moale prea curând.

foto 1
foto 2