Micutzu: „Acum există o oarecare jenă de a face stand-up pe subiecte politice” Magazin

Micutzu: „Acum există o oarecare jenă de a face stand-up pe subiecte politice”

Cosmin Nedelcu, alias Micutzu, unul dintre cie mai cunoscuți comedianți din România, a acordat un interviu televiziunii Digi 24 despre stand-up, viață. Câteva dintre cele mai importante idei, mai jos:

  • M-am apucat de stand-up pentru că am intrat la actorie la UNATC cu un monolog destul de amuzant. În România există stand-up de vreo 15 ani, iar eu fac de aproape 14. S-a întâmplat la Cafe Deko, la Teatrul Național București, prin 2005.
  • În meseria asta e destul de mult stres. Eu am senzația de multe ori că aș putea să dezamăgesc oamenii. Cu toate acestea, nu îmi e frică deloc să urc pe scenă.
  • Ar trebui să începem să conștientizăm diferențele dintre stand-up și improvizație. Primul este pregătit de acasă, cu excepția a mici fragmente, în schimb ce improvizația se bazează 100% pe moment. Nu sunt foarte sigur că nici azi publicul nu înțelege pe deplin ceea ce facem noi. Înainte ne lua la mișto foarte des, dar în ultimii ani acesta s-a maturizat foarte mult. Se vede o mare diferență în ultima perioadă.
  • Am observat că acum există o anumită jenă de a face stand up pe subiecte politice. Publicul nu prea mai gustă astfel de abordări. Eu am încercat să fac glume pe seama tuturor personajelor din politică și a tuturor partidelor, pentur a nu putea fi acuzat de simpatii, pe care, sincer să fiu, chiar nu le am.
  • Am slăbit aproape 50 de kilograme. Când ai aproape 170 de kilograme, nu prea realizezi cât de gras ești. Am conștientizat că trebuie să fac ceva în această privință când am fost cu un prieten, tot obez, să se opereze. Acolo era cazul de obezitate morbidă, avea 167,8 kilograme în ziua operației. Eu eram convins că sunt mai slab, dar când m-am urcat pe cântar, ghiciți ce, aveam fix 167,8 kilograme, fix precum prietenul meu. Atunci mi-am spus că trebuie să iau măsuri. M-am panicat tare. Am început cu chestii mici: nu am mai mâncat carne foarte des, apoi am rneunțat la zahăr și carbohidrați. În trei ani am slăbit 50 de kilograme. Și cu ceva mers pe bicicletă.