Mihai Călin: „Cred că în ultimii doi ani au început să se schimbe cât de cât lucrurile. Lumea a început să se trezească” Magazin

Mihai Călin: „Cred că în ultimii doi ani au început să se schimbe cât de cât lucrurile. Lumea a început să se trezească”

Cunoscutul actor Mihai Călin a fost invitat în studiourile Realitatea TV în emisiunea Jocuri de Putere moderată de Rareș Bogdan și a vorbit despre spiritul civic la români și despre cum putem cu ajutorul protestelor să punem capăt coupției din România.

„Abia când vom conștientiza că toți banii furați în țara asta sunt ai noștri și că trebuie să fim vigilenți și atenți la tot ceea ce se întâmplă în jurul nostru , abia atunci vom avea o șansă. Sunt banii noștri.”

„Cred că în ultimii doi ani au început să se schimbe cât de cât lucrurile. În trecut dispăruse spiritul protestatatr apărut în anii 90, dar care a fost intimidat de mineriade și de forța brutală a autorităților. Dar în ultimii ani s-a întâmplat ceva. Parcă a început lumea să se trezească. Am mai întâlnit oameni prin Pitești de exemplu, care ar face ceva, dar care au nevoie de un imbold, de un exemplu, de ceva. Nu numai actorii trebuie să protesteze, ci în sănătate, în învățământ, peste tot. Sunt atâtea bresle unde este nevoie ca vocile să se facă auzite…”

„În 10 august am fost cu familia la protest. A fost o sărbătoare atunci. Le mulțumesc tuturor celor care au venit atunci din diaspora și nu numai. Aș dori să văd că se face lumină la un moment dat referitor la incidentele din acea zi. A fost o diversiune clară, despre ce vorbim…”

„E foarte important să ne spunem punctul de vedere. Așa, decent, bineînțeles. În niciun caz nu cred că toți pesediștii sunt niște monștri. Trebuie să avem încredere și avem, dar trebuie să ne pornim cumva și ne pornim mai greu. Cred că sunt motive de optimism, dar trebuie să muncim mult și să avem curaj. Nu trebuie să fim dezamăgiți, trebuie să luptăm pentru ceea ce este al nostru.”