Nadia Comăneci își deschide sală în România Sport

Nadia Comăneci își deschide sală în România

Fosta mare campioană de gimnastică Nadia Comăneci se află, în aceste zile, în România pentru deschiderea unei săli moderne, realizată cu sprijinul fundației conduse de Ion Țiriac.

Situată în zona de nord a Bucureștiului, în clădirea în care Ion Țiriac a construit celebrul său patinoar, unde se antrenează și echipa de hochei pe gheață de juniori, sponsorizată de Simona Halep, sala GymNadia este dotată cu aparatură și echipamente de cea mai ridicată calitate, aduse din Statele Unite, adecvate primilor pași în educație fizică.

La evenimentul de lansare, care a avut loc în această dimineață, au fost prezente nume mari ale sportului, precum Simona Halep, Ilie Năstase, Mihai Covaliu, Marius Urzică, Octavian Bellu, dar și Ion Țiriac, cel care i-a oferit Nadiei Comăneci spațiul.

„Noi sperăm să avem câteva sute de copii aici, care să facă primii pași”, a declarat omul de afaceri. El a mai anunțat deschiderea unei alte săli, mult mai mare decât GymNadia.

Programul, care există de foarte mult timp în Statele Unite, sub numele de Preschool Movement Education, se adresează tuturor copiilor cu vârste cuprinse între 3 și 5 ani, și este unul unic în România. După terminarea programului, copiii se pot îndrepta spre orice sport, de la gimnastică la tenis și atletism.

Însă, sala GymNadia nu este singurul proiect în care fosta mare gimnastă s-a implicat de-a lungul anilor. Ea și-a propus, ca prin proiectele pe care le derulează, să crească interesul pentru sport în rândul copiilor și selectarea celor cu potențial sportiv. „Încerc să găsesc soluții pentru ca oamenii să înțeleagă că sportul este important. Acei copii care fac sport obțin rezultate școlare bune, pentru că această disciplină îți dă ocazia să guști și succesul, dar și eșecul”, a spus Nadia.

(sursă foto: radiocluj)