NASA a lansat un satelit care va explora frontiera dintre Pământ și spațiu Magazin

NASA a lansat un satelit care va explora frontiera dintre Pământ și spațiu

Satelitul Icon (Ionospheric Connection Explorer) va explora frontiera dintre Pământ și spațiu, unde cele două tipuri de energii se combină și afectează totul, de la misiunile astronauților, la comunicațiile radio și GSP, anunță ediția internațională a Deutsche Welle.

NASA a lansat satelitul pentru a explora ionosfera, o parte „misterioasă” aflată la marginea atmosferei Pământului.

Icon va transmite date cu intenția de a ajuta cercetătorii să înțeleagă procesele fizice care au loc unde atmosfera Pământului interacționează cu spațiul. Cercetările oamenilor de știință ai NASA au identificat această regiune a „spațiului apropiat” ca fiind un flux constant de furtuni solare deasupra și vreme schimbătoare dedesubt.

Potrivit NASA, ionosfera începe la 48 de kilometri deasupra Pământului și se termină la limita cu spațiul, la 965 de kilometri, „fiind o regiune dinamică, ce se extinde și se comprimă în funcțiile de condițiile solare”.

Satelitul poate analiza în mod direct cum furtunile solare afectează Pământul și care au implicații pentru astronauți, comunicațiile radio și sistemele de navigație GPS.

Administratorul NASA, Jim Bridenstine, a declarat într-un mesaj postat pe Twitter că misiunea va asigura un ajutor esențial pentru astronauți în misiunile viitoare, inclusiv în potențiale întoarceri pe lună.