New Jersey, al patrulea stat american cu opțiunea „neutru” pe certificatele de naștere Actual

New Jersey, al patrulea stat american cu opțiunea „neutru” pe certificatele de naștere

Părinții din New Jersey vor vedea o a treia opțiune în dreptul genului pe certificatele de naștere ale nou-născuților începând cu 1 februarie. În plus față de opțiunile „masculin” și „feminin”, va exista o a treia variantă, denumită „neutru”. Acest lucru le va permite persoanelor transgender să își schimbe certificatele de naștere pentru a-și putea confirma identitatea.

Pot apărea probleme atunci când genul de naștere al copilului nu se potrivește cu identitatea lui. Deși statul american New Jersey dispune de legi care impun profesorilor să se adreseze elevilor, în timpul orelor de curs, cum doresc ei, aceștia se confruntă încă cu discriminare, hărțuire și bullying. Noua lege îi ajută pe oamenii de orice vârstă să își schimbe sexul înscris pe certificatul de naștere, fără să fie nevoiți să prezinte instituțiilor statului vreo dovadă că au suferit o intervenție chirurgicală sau să furnizeze o scrisoare de la un terapeut.

De asemenea, state precum Oregon, California și Washington, au o legislație similară privind certificatele de naștere.

Guvernul german a adoptat anul trecut un text care legalizează un al treilea sex pe certificatele de naștere, pe lângă „feminin” și „masculin”, care face din această țară o deschizătoare de drumuri în Europa în ceea ce privește recunoașterea persoanelor intersexuale.

„Nimeni nu trebuie să fie discriminat din cauza identităţii sale sexuale”, a declarat la acel moment ministrul justiţiei social-democrat Katarina Barley, adăugând că această modificare ar fi trebuit să aibă loc de mult timp. Alte ţări din Europa, precum Olanda sau Austria, s-au angajat şi ele pe calea recunoaşterii unui al treilea gen.

Potrivit statisticilor Organizației Națiunilor Unite (ONU), între 0,05% şi 1,7% din populaţia mondială este intersexuală.

(sursă foto: today)