Noile păpuși Barbie vor avea scaun cu rotile și proteză de picior Magazin

Noile păpuși Barbie vor avea scaun cu rotile și proteză de picior

Păpușa Barbie, produsă de compania Mattel, a fost mereu un punct de referință pentru fetițele din întreaga lume. Cu toate acestea, în ultima perioadă, firma este acuzată că nu promovează multiculturalismul și diversitatea, fixând standarde rigide despre ceea ce înseamnă perfecțiunea și frumusețea.

Compania Mattel își îndreaptă interesul spre extinderea diversității și va lansa în această vară păpușa Barbie cu dizabilități fizice, conform USA Today. Barbie va fi disponibilă în varianta în scaun cu rotile și cu proteză de picior. În crearea păpușilor cu dizabilități s-au implicat experți de la UCLA și persoane cu dizabilități. Conducerea companiei a declarat că „Este foarte important să ne ascultăm clienții”.

Prin această colecție de păpuși, Mattel își extinde definiția asupra frumuseții. „Ca brand, putem să ne concentrăm în jurul dizabilităților fizice, prin includerea lor în linia noastră de păpuși, pentru a prezenta în continuare o viziune multidimensională a frumuseții și a modei.”, a declarat conducerea companiei.

Până acum, compania care produce păpușile Barbie a diversificat jucăriile și a introdus linia Fashionistas. Această colecție cuprinde păpuși Barbie cu siluete diferite, cu piele de culori diferite, și cu înălțime diferită. Nici celebrul Ken nu a fost uitat. El are, de asemenea, o varietate de tonuri de piele și aspect fizic diferit.

Sursă foto