O relație deteriorată se mai poate vindeca? 9 semne că este posibil. Magazin

O relație deteriorată se mai poate vindeca? 9 semne că este posibil.

Deși lucrurile pot părea sumbre și fără speranță în relație, există adesea acțiuni aproape imperceptibile, intonații ale vocii, expresii faciale și comportamente care pot fi recunoscute ca speranța printre disperare.

Următoarele sunt cele mai comune nouă semne care spun dacă relația este încă viabilă. Citește mai departe pentru a le afla.

1. Momente de coborâre ale zidurilor în relație

Când o relație este în dificultate, partenerii ridică în mod invariabil ziduri pentru a proteja și a respinge orice comportament anticipat care i-ar putea răni. Pe măsură ce acele ziduri se îngroașă, există mai puține șanse ca oricare partener să poată avea din nou încredere în celălalt.

Dacă, chiar și pentru un moment trecător, ei scapă ziduri și îl lasă pe celălalt să intre, există speranță că zidurile se mai pot prăbuși.

2. Nostalgia comună în relație

Relațiile sunt adesea susținute de ambii parteneri, amintindu-și vremurile când au fost cândva mai fericiți unul cu celălalt. Dacă partenerii sunt dispuși să împărtășească acele experiențe și să se înmoaie vizibil pe măsură ce le este dor de oamenii care au fost cândva, ei au încă capacitatea de a crea din nou mai multe dintre acele momente.

Ei pot începe să-și exploreze suferința actuală ca un moment în care s-au pierdut temporar unul pe celălalt și se pot regăsi.

3. Atașamente pentru familia extinsă

Chiar și atunci când cuplurile simt că s-ar fi pierdut unul pe celălalt, adesea s-au atașat profund de familiile celuilalt. Au creat o comunitate emoțională care depășește propria lor relație personală și nu pot suporta gândul că nu mai sunt în contact cu străinii pe care au ajuns să-i iubească.

4. Ciondănelile prin umor în relație

A nu mai putea râde împreună sau chiar în prezența celuilalt este un semn sigur că partenerii de relație au probleme.

Râsul este o stare de vulnerabilitate care leagă oamenii împreună într-un mod deschis atunci când este împărtășit.

Pe măsură ce conexiunea în relații scade, unul dintre primele lucruri care se întâmplă este că umorul devine mai sarcastic și mai mușcător, înainte de a dispărea.

5. Mândria pentru celălalt în lumea exterioară

Chiar și atunci când un cuplu este profund dezamăgit unul de celălalt, ei nu și-au pierdut întotdeauna mândria față de partenerul lor în afara relației. Ei încă respectă și onorează trăsăturile și comportamentele de care au fost odată atât de atrași atunci când relația lor era intactă.

Când pot împărtăși asta unul cu celălalt, sunt adesea surprinși pozitiv că aceste două procese nu sunt neapărat împletite. Asta duce la auzirea aprecierii de la celălalt în momentul actual, ceva ce poate nu și-au spus cu voce tare de multă vreme.

6. Răspuns la teama de un sfârșit permanent în relație

Când partenerii de relație se confruntă cu un zid îngroșat și traiectoria pare sumbră, este posibil ca partenerii să nu fi luat niciodată în serios cum s-ar simți fiecare dacă nu l-ar mai vedea niciodată pe celălalt. Ei nu s-au confruntat niciodată cu potențialul care se profilează în fața lor.

Separarea permanentă șterge pentru totdeauna importanța unei persoane pentru cealaltă. Întrebarea este „Ați simți mai multă ușurare decât durere dacă nu v-ați mai vedea niciodată? Și ați regreta mai târziu că nu ați încercat mai mult să rămâneți împreună?”

7. Împărtășirea de vești importante

Oamenii care au încredere, se prețuiesc și iubesc unii pe alții așteaptă cu nerăbdare să împărtășească lucrurile care contează pentru ei. Vor să știe despre toate lucrurile importante care s-au întâmplat atunci când au fost separați. Se duc unul spre celălalt, dornici să se informeze reciproc.

Dacă asta încă există, chiar dacă îi lipsește entuziasmul care cel mai probabil l-a însoțit cândva, încă le pasă cu adevărat de ceea ce este important pentru celălalt.

8. Preocuparea pentru bunăstarea celuilalt partener

Este un semn clar că o relație este încă potențial viabilă atunci când partenerii răspund puternic la crizele fizice sau emoționale ale celuilalt dacă nu sunt legate de relația lor.

Chiar și atunci când par nemișcați de ceea ce se întâmplă între ei, totuși răspund cu îngrijorare dacă celălalt are probleme din altă sursă. Când oricare partener vorbește despre starea sa internă actuală de suferință și poate vedea un răspuns grijuliu, relația nu s-a terminat.

9. Imaginarea partenerului cu altcineva

Cu excepția cazului în care există suspiciuni sau dovezi de infidelitate actuală, mulți parteneri simt un răspuns intens atunci când își imaginează partenerul în brațele primitoare și susținătoare ale altuia. „Dă altcuiva ceea ce ei au încetat să-mi mai dea mie?”, „Ar trebui să vreau ca partenerul meu să fie fericit, chiar dacă nu mai este cu mine?”, „Pot suporta acest scenariu?” Doar această realizare, scoasă la iveală, poate schimba situația.

Citește și 9 Sfaturi în relații: Comunicare și reciprocitate.

Sursă foto