Oamenii vor putea respira sub apă prin branhii artificiale Magazin

Oamenii vor putea respira sub apă prin branhii artificiale

Oamenii vor putea respira sub apă folosind branhii artificiale. De acum, oamenii vor putea respira sub apă fără să folosească un întreg echipament special pentru asta. Designer-ul Jun Kamei a creat accesoriul Amphibio care va funcționa pe post de branhii, informează CNN. Într-o bună zi, Amphibio va oferi oamenilor un mod alternativ de a respira sub apă.

Cum a apărut Amphibio?

Amphibio a fost realizat prin colaborarea dintre Jun Kamei, absolvent al Royal College of Art și RCA-IIS Tokyo Design Lab. Ideea unui astfel de dispozitiv i-a venit din interesul pentru schimbările din natură, precum creșterile preconizate ale nivelului mării.

„Am analizat modul în care va arăta viitorul mediului urban și schimbările provocate de încălzirea globală. Am fost profund interesat să aflu cifrele crescute pentru nivelul apelor”, a spus Jun Kamei. Amphibio a fost inspirat din branhiile insectelor care se scufundă și este realizat dintr-un tipar imprimat 3D. Accesoriul care permite respirația sub apă este format dintr-o vestă și o mască. Materialele folosite pentru Amphibio sunt foarte hidrofobe și resping absorbția apei. Principiul după care funcționează branhiile artificiale este de a extrage oxigenul din apa înconjurătoare și de a dizolva dioxidul de carbon.

„Dificultatea este consumul mare de oxigen. Noi, oamenii, consumăm prea mult mult oxigen. Dacă avem oxigen dizolvat în apă, viteza cu care ar trebui să fie atras prin branhii este imensă. Acest lucru face ca branhiile să își mărească suprafața”, a declarat Kamei. Designer-ul a adăugat că materialul poate fi îmbunătățit pentru a permite schimbul mai rapid al gazului.

În prezent, Amphibio este doar un prototip de lucru. A fost testat la scară mică, într-un acvariu. Pasul următor trebuie să dovedească faptul că Amphibio poate fi folosit de oameni. Kamei consideră că acest lucru va necesita un spațiu cu o suprafață de 32 de metri pătrați.

Cum arată Amphibio?

 

(sursă foto: CNN)