Obsesia pentru selfie duce la moarte. Peste 250 de victime din 2011. Magazin

Obsesia pentru selfie duce la moarte. Peste 250 de victime din 2011.

Dorința realizării selfie-ului perfect i-a dus la moarte pe mulți tineri din întreaga lume. De la un simplu trend, selfie-ul a devenit o obsesie destul de periculoasă pentru cei care au vrut să impresioneze pe rețelele sociale. Aproximativ 259 de persoane din întreaga lume au decedat în timp ce își făceau un selfie, potrivit unui studiu publicat în Jurnalul de Medicină de Familie și Asistență Medicală Primară. Cercetătorii de la Institutul de Științe Medicale din India au căutat și au analizat rapoartele știrilor despre decesele încadrate în categoria „selfie” care au avut loc în perioada octombrie 2011 – noiembrie 2017, relatează CNN.

72% din victime sunt bărbați

În urma studiilor s-a descoperit că cele mai multe decese au avut loc în India, apoi în Rusia, SUA și Pakistan. Majoritatea victimelor au fost bărbați (aproximativ 72%), cu vârsta sub 30 de ani. India a reprezentat mai mult de jumătate din total, mai precis 159 de decese, din anul 2011. Cercetătorii au atribuit acest număr ridicat dimensiunii mari a populației cu vârsta sub 30 de ani. În acest sens, India are cea mai mare populație de oameni sub 30 de ani din lume.
Desi femeile fac mai multe selfie-uri decât bărbații, cercetatorii au descoperit că persoanele de sex masculin au mai multe șanse de a-și asuma riscuri, precum pozatul la marginea unei stânci pentru a captura o imagine dramatică. „Astfel se justifică numărul mai mare de decese și incidente în rândul bărbaților”, reiese din studiu.

Înecul este principala cauză a deceselor în timpul realizării selfie-urilor. De obicei, oamenii mor înghițiți de valuri sau cad din barcă. Cea de-a doua cauză a deceselor sunt mijloacele de transport. Tinerii sunt obsedați să facă poze în fața trenurilor sau a metrourilor în mișcare. O altă cauză care demonsterază obsesia pentru selfie sunt decesele în urma căderii în gol. Mulți oameni vor să se pozeze pe acoperișul unei clădiri foarte înalte.

Autorii studiului sugerează că în anumite zone turistice periculoase ar trebui să se stabilească avertismente de tip „zonă fără selfie”, în special în vârfurile de munte, lângă ape sau pe clădiri înalte.

(Sursă foto: The Conversation)