Pădurile României: interviu Euronews cu șeful HS Timber Group Actual

Pădurile României: interviu Euronews cu șeful HS Timber Group

În cadrul interviului pentru Euronews, Dan Banacu, manager general al HS Timber Group, vorbește despre investigația DIICOT și despre măsurile luate de companie pentru a lupta împotriva exploatării forestiere ilegale.

Pentru a se asigura că lemnul cumpărat de companie nu este exploatat ilegal, Dan Banacu a dezvăluit că în ianuarie 2017 compania a introdus un plan de acțiune pentru un lanț de aprovizionare sustenabil. Mai mult de atât, HS Timber Group este singura companie care și-a luat angajamentul de a nu prelucra lemn provenit din parcuri naționale. Având la dispoziție un sistem de monitorizare a transporturilor de material lemnos , compania face toate eforturile posibile pentru a asigura o aprovizionare transparentă și sustenabilă.

„Pot spune că eforturile noastre au fost apreciate de multe organizații internaționale și s-au dovedit a fi de succes în cele mai multe cazuri. De fiecare dată când aflăm sau suspectăm nereguli în ceea ce privește un anumit furnizor, încheiem imediat relația cu acesta. Pot garanta că 100% din lemnul nostru este verificat!”, a declarat Dan Banacu în timpul interviului.

În legătură cu ancheta desfășurată de DIICOT, Dan Banacu a afirmat următoarele: „Compania nu este investigată de DIICOT pentru tranzacții ilegale de cherestea. Noi vrem să aducem lumină asupra lucrurilor care nu sunt clare. Echipa HS cooperează cu lucrează împreună cu autoritățile române și le susține pe deplin eforturile. Scopul nostru principal este de a le ajuta în lupta împotriva fenomenului exploatărilor ilegale de păduri.”

Managerul face apel la autorități să ia măsurile necesare protejării pădurilor și să se alăture mișcării de a opri exploatarea ilegală a masei lemnoase. „Noi credem în adevărata industrie a lemnului și în managementul sustenabil al pădurii. Asta încurajăm și asta vom face!”

HS Timber Group este o companie austriacă cu o lungă tradiție în prelucrarea lemnului, puternic ancorată în Europa Centrală și de Est, în special în România. Cu mai mult de 3.100 de angajați în Germania, Austria și România, compania prelucrează masă lemnoasă și livrează produse din lemn clienților industriali din întreaga lume.

Urmăriți interviul integral: https://www.euronews.com/2020/03/17/dan-banacu-illegal-logging-cannot-be-in-the-benefit-of-the-industry