Papa Francisc, un milion de dolari pentru a deveni vegan Magazin

Papa Francisc, un milion de dolari pentru a deveni vegan

Lui Papa Francisc i s-a oferit un milion de dolari, pe care îi poate dona unei cauze la alegerea lui, dacă devine vegan în Postul Mare, cu ocazia Sfintelor Paști. Actualul Suveran Pontif este îndemnat să renunțe la carne și lactate timp de șase săptămâni înainte de Paști.

O fată în vârstă de 12 ani, cea mai tânără persoană care a susținut vreodată o conferință la TEDx, a cerut să se întâlnească cu Papa Francisc pentru a-i prezenta o dietă pe bază de plante pentru ca el să dea un exemplu de a fi prietenos cu mediul înconjurător.

Șeful bisericii catolice și-a exprimat, în 2015, îngrijorarea legată de schimbările climatice și gravele implicații ale acesteia asupra mediului, precum disponibilitatea apei potabile, biodiversitatea și topirea ghețarilor.

Oferta de un milion de dolari face parte dintr-o campanie internațională, susținută și de Paul McCartney, care vine pentru a sublinia modul în care agricultura și creșterea animalelor au un impact mai mare asupra încălzirii globale decât emisiile de combustibili la nivel global, fiind un factor determinant al defrișărilor și al pierderii biodiversității, care provoacă suferințe miliardelor de animale crescute în ferme.

„Million Dollar Vegan”, grupul din spatele acestei campanii, face apel la Papa Francisc și încearcă să îl convingă să devină vegan în Postul Mare, pentru a ajuta la combaterea schimbărilor climatice odată cu schimbarea dietei alimentare. Dacă acceptă, suma de un milion de dolari va fi oferită de fundația internațională „Blue Horizon”, o organizație non-profit cu sediul în Statele Unite, care își propune să ajute la crearea unui sistem alimentar global fără animale. Grupul speră că cei care îl urmăresc pe Suveranul Pontif își vor schimba, de asemenea, dieta în Postul Mare.

Printre susținătorii campaniei se numără alte nume celebre, ca actorul Woody Harrelson, muzicianul Moby și Joaquin Phoenix.

(sursă foto: time)