Veste tristă despre Papa Actual

Veste tristă despre Papa

Fostul Papa Benedict al XVI-lea este grav bolnav, după ce s-a întors la Vatican dintr-o vizită în Germania.

Fostul papă Benedict, în vârstă de 93 de ani, a devenit foarte fragil, iar vocea sa abia se aude, a declarat autorul Peter Seewald, biograful papei, cotidianului german Passauer Neue Presse.

Benedict al XVI-lea suferă de erizipel la nivelul feţei, o boală infecţioasă caracterizată printr-o tumefacţie roşiatică, care provoacă mâncărime şi dureri severe, a precizat ziarul din Germania.

„Potrivit lui Seewald, papa emerit este acum extrem de fragil (…). Capacităţile sale intelectuale şi memoria nu îi sunt afectate, dar vocea lui abia se aude”, a scris Passauer Neue Presse.

Peter Seewald s-a cu Benedict al XVI-lea sâmbătă, la Roma, pentru a-i prezenta biografia, potrivit cotidianului.

„În timpul acestei întâlniri, papa emerit, în pofida bolii sale, a fost optimist şi a spus că, dacă îşi va recăpăta puterile, ar putea începe din nou să scrie”, a adăugat el.

Papa Benedict al XVI-lea şi-a vizitat fratele mai mare Georg, care era bolnav, în Germania, în iunie, aceasta fiind prima sa călătorie în afara Italiei de la demisia sa neaşteptată în 2013. Georg Ratzinger a murit două săptămâni mai târziu.

În iunie, Papa Benedict, care locuiește într-o fostă mănăstire din grădinile Vaticanului, a ieșit din Italia pentru prima dată de la demisia din 2013 pentru o vizită fratele său mai mare Georg, în Bavaria natală. Fratele său era grav bolnav și a murit la două săptămâni de la vizită.

Papa Benedict al XVI-lea a fost al 265-lea papă al Bisericii Catolice, ales la 19 aprilie 2005 în urma Conclavului din 2005, ca succesor al papei Ioan Paul al II-lea. El a renunțat la funcție în data de 28 februarie 2013.

Citește și:Papa Francisc, donație pentru spitalele din România

Sursă foto